Kastplank hangt los, hoe werkt dit?

KlussendeTim

 • #1
Ik heb een kast waar aan de binnenkant een plank aan de bovenkant hangt (of eigenlijk zou moeten hangen). Nu zit er een schroef en een uitsparing in waarmee op een of andere manier de plank vast zou moeten hangen en bij een tweede, exact dezelfde kast werkt dit ook, maar ik krijg dit niet voor elkaar. Wat is dit voor mechanisme en kan ik dit op een of andere manier repareren?

IMG_20220514_092053625.jpg IMG_20220514_092032158.jpg
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Walker

  Specialist Deuren en Kozijnen
  Moderator
  • #2
  De plank ligt op z'n kop in de kast... Deze hangt nu aan de oplegpennen, terwijl hij erop hoort te liggen.
  Waarschijnlijk heb je in het verleden de planken in de kast plaatst nadat de deuren er al in zaten. En bij de bovenste plank is er dan geen ruimte om te manoeuvreren. Creatief opgelost, maar zoals je merkt gaat dit niet goed.

  In de plank zie je een klein schroefje. Deze moet je een kwartslag (of halve slag) draaien om de borging los te maken. Dan plank uit de kast halen (hiervoor zullen de deuren even los moeten), omdraaien en weer borgen.
   
  Laatst bewerkt:
  • Like
  Waarderingen: Knijntje en KlussendeTim

  KlussendeTim

  • #3
  Dankwel, het is gelukt! Uiteindelijk was het mogelijk om de bovenkant van de kast er af te schuiven waardoor het van bovenaf mogelijk was de schroefjes weer vast te draaien, zoals je zei door ze een kwartslag te draaien.
   

  Walker

  Specialist Deuren en Kozijnen
  Moderator
  • #4
  Dan nog hoort de plank niet te hangen, maar te rusten op de plankdrager.
   
  Gerelateerde onderwerpen Antwoorden Datum
  3
  9

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu