Kast maken planken bevestigen

Henk Hamer

  • #1
We hebben aan het eind van onze hal een soort nisje waar ik graag een kast/boekenkast voor wil maken. De afmetingen (in cm) van het nisje zijn:
255 x 94 x 20 (hxbxd)

Een tijdje terug heb ik van een eiken meubelpaneel een kapstok gemaakt en nu wil ik van hetzelfde materiaal de kast maken. De afmetingen van het meubelpaneel zijn:
200 x 40 x 1,8
Dus dan laat ik de panelen op maat zagen bij de bouwmarkt zodat ik uiteindelijk een paar (5 a 6) planken van 94 x 20 overhoudt. Het liefst wil ik de kast namelijk ‘muurvullend’ hebben.

Ik heb nog nooit eerder zoiets in elkaar gezet en vroeg me af of iemand van jullie me misschien een beetje op weg kan helpen.
Ofwel: wat is de beste manier om de planken aan de muur te bevestigen?
Een plankdrager over de hele breedte van de plank of misschien alleen aan de buitenkanten van de planken iets?
Het zou natuurlijk het mooist zijn als er zo min mogelijk zichtbaar is van de bevestigings-materialen.

Ik had zelf nog het idee om 4 ‘latjes met inkepingen’ van 255 hoog op de muur te bevestigen zodat ik de planken er zelf om de zoveel centimer in kan schuiven. Leek me wel handig, kan ik af en toe nog een beetje wisselen met de hoogte tussen de planken. Maar geen idee of dit te doen is…

Hoop dat ik het een beetje duidelijk heb uitgelegd en alvast bedankt voor de tips!
 

Frank

Vaste beantwoorder
  • #2
Je hebt het over een kast, maar wat ik lees gaat over het bevestigen van planken in een nis. Klopt dat, dus geen zijwanden of achterwand of deuren?
 

Henk Hamer

  • #4
Hallo Frank,

In eerste instantie was het idee om er een kast in te maken. Maar als ik netjes wat planken in de nis kan bevestigen (zonder al te veel zichtbaar besvestigingsmateriaal), dan gaat het dus inderdaad alleen om het bevestigen van planken in een nis. En zijwanden, achterwand en deuren zijn niet nodig, de bedoeling is een open 'kast'.

Henk
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu