Karcher 720M

Gsmmer

  • #1
Ineens deze er ook op gooien -) onze karcher bouwt geen druk meer op, hoogsten 40 krijg ik nog. Wie weet raad. Het is een doordraai machine,
zelfs met d eregelknop is het niet goed te krijgen. Ook via het reservoir van de zeep kan geen lekage zijn dat heb ik al nagezien.
Ik denk dat er ergens een klep blijft hangen omdat hij wel druk maakt maar niet de volle 100%. trap stuk ?
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Waarschijnlijk blijft de overdrukschakelaar hangen door kalkvorming, demonteren en schoonmaken is de enige optie.
 

Gsmmer

  • #3
En waar kan ik deze vinden ? inhet huis achter een van de plunjers of achter de draaiknop ?
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #4
Als u de overdrukschakelaar niet weet te vinden lijkt het me beter dat er een monteur naar kijkt, redelijk wat technisch inzicht is vereist hiervoor, met alle respect overigens.
Ook zit er een schroef in de bevestiging van de kap die een andere kop heeft dan gangbaar hiervoor hebt u een torx schroevendraaier nodig met een gaatje erin.
Slaagt u er in de kap los te krijgen plaats dan even een foto, op de foto kan aangegeven worden waar u de overdrukschakelaar kunt vinden.
 

Gsmmer

  • #5
Ik heb hem al open gehad, en ik heb zelfs de nodige schroevendraaiers ed. Als je automotoren kan reviseren van een naakte blok tot een lopende blok denk ik niet dat de technische bagage mankeert.
Als je het huis bekijkt waar de plunjers, drie van elks van verschillende lengte zodat er een drietrap ontstaat, ingaan heb je per plunjer een plastiek terugslagklepje zitten, in het huis, die dmv van een gang, geboord in de messing, naar een ventiel gaan. daarop zit ook het ventiel of de draaiknop voor instellen van de druk. Op de voorlaatste plunjer zit ipv een stop de drukmeter.
Wil je dit ventiel bedoelen ?
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #6
Plaats even een foto dat is wat duidelijker dan een heel verhaal, op die foto kan iemand met een pijl aangeven waar de overdrukschakelaar zit.
Nu u de machine toch uit elkaar hebt controleer dan of de terugslagkleppen en klepzittingen gaaf zijn, dat is na de overdrukschakelaar n.l. de tweede mogelijke oorzaak van het drukverlies.
 

Gsmmer

  • #7
Moet me blijkbaar op een foto site aanmelden..

of tweede poging;



Wat je ziet is de regelknop en enkele terugslagkleppen.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #8
Op die afbeelding is te weinig te zien.
Wilt u het type en de nummers van de machine exact opgeven ?
 

Gsmmer

  • #9
Dat zijn dus de terugslag kleppen in witte plasiek, twee afgedopt met een stop en op eentje staat een manometer. Het rechtse ventiel is de drukregelaar. Verder staat er het huis ook op.
Van voor op de karcher staat 720M verder is de sticker aan de onderzijde bijna niet meer leesbaar. Handleiding van karcher staat dit op;

 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Gerelateerde onderwerpen Antwoorden Datum
1
15

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu