Kantpannen in cement opnieuw leggen

dvb

  • #1
Beste klussers,

De kantpannen van mijn dak liggen niet recht waardoor er een grote kier aanwezig is. Het lijkt mij dat dit ook lekkage kan opleveren? De pannen zitten direct boven de spouwmuur.
Ik heb een aantal foto's bijgevoegd.

Binnenkort wil ik een dakdoorvoer maken (4e pan vanaf de nok) op dezelfde verticale rij waar de bestaande dakdoorvoer zit, het liefst zou ik dit direct ook oplossen.

1. Zou het kunnen zijn dat deze pannen door de ouderdom en het werkende dak zo zijn verschoven, of is het aannemelijker dat dit verkeerd teruggelegd is?
2. Valt dit op te lossen door de kantpannen los te halen en in de juiste hoek terug te leggen en met montagekit te fixeren, of is dit knoeien en moet dit compleet opnieuw gesmeerd worden? Het lijkt aan het cement te zien de originele cement?
3. Kunnen jullie zien aan de pan wat voor type dit is (huis uit 1963), en is het waarschijnlijk dat hier passende kantpannen voor te krijgen zijn?
4. Zouden er al vochtproblemen spelen? Zien jullie iets aan het kleurverschil van de bakstenen, het lijkt wat donkerder aan die kant.

foto4.jpg foto1.jpeg foto2.jpeg foto3.jpeg
 

Rola

Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #2
Sneldekkers.
Daar zijn gevelpannen voor te koop.
Wel de breedte controleren, vroeger hadden de gevelpannen een afwijkende breedte, ik dacht dat dat inmiddels aangepast is.
 

dvb

  • #3
Bedankt, dat is dus zeker de moeite om even te bekijken.
Heeft u ervaring met dit soort dakconstructies en heeft u nog een idee bij mijn andere vragen?
Hierbij nog een foto van de voorkant. Er is wel een lichte zeeg in het dak te zien, maar zou dit ook de oorzaak van deze "spleet" kunnen zijn?

Valt het ook anders op te lossen door de andere pannen weer omhoog te krijgen? Opvullen onder de panlat?

voorkant.jpg
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu