Kan stucwerk van enkele mm uitzakken?

Sebas_DH

  • #1
Hallo allemaal,

Bij mij is onlangs een muur gestuct. De ondergrond is (zeer hard) beton en omdat het om het idee van een gladde muur ging is de stuc er maar dun opgebracht: 3 tot 5 mm. Op aanraden van de stukadoor heb ik het daarna direct gelatext (1e keer met 10% verdunde en de 2e keer onverdund) dus zonder voorstrijk. Nu heb ik 2 vragen:

1) Als ik voor mijn muur sta ben ik trots: ziet er goed uit! Maar als ik langs de muur kijk zie ik behoorlijk wat strepen! Dat heeft natuurlijk te maken met de lichtinval maar ligt dat nu aan de structuur van de muur of kan ik dat met de latex verprutst hebben? Heeft een derde keer latexen nog zin?

2) Daarnaast heb ik het idee dat ik nu helemaal paranoia wordt want ik zie ribbels in de muur :shock: En dat 3 weken nadat het gestuct is! Ze zullen er al wel een tijdje zitten maar kan dat van het latexen gekomen zijn? En zo niet hoe dan wel? Ik weet bijna zeker dat ze er bij het net opbrengen van de stuc niet in zaten :cry:

Wie o wie kan mijn vragen beantwoorden? Dank!
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Langs de muur kijken levert altijd strepen en/of oneffenheden op vooral bij strijklicht, zelfs bij een muur die door een stukadoor gemaakt is.
Het enigen dat ik kan bedenken is gladschuren van de wand en opnieuw latex aanbrengen.
 

Sebas_DH

  • #3
Dank je Jan. Als dat het alternatief is dan moet ik nog eens kijken hoe erg ik het vind. Het gaat namelijk om bijna 40 M2 :wink:
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu