Kan ik underlayment gebruiken op geïsoleerde vloer

Beshbesh

 • #1
Beste klussers,

Ik heb vorig jaar in mijn jaren 30 woning de zoldervloer geïsoleerd met glaswoldekens tussen de balken. Werkt enorm goed! Daar heb ik natuurlijk een dampremmende folie onder gedaan. Deze folie ligt echter wel over de balken heen (ik begrijp dat daar koudebruggen kunnen ontstaan). De structuur van de zoldervloer is als volgt:

Untitled Diagram.png


Het plafond van de verdieping eronder is voor zover ik weet gewoon standaard pleisterwerk. Ik wil de vloer nog afwerken met een vloer en ondervloer, maar ik ben bang dat als ik een dampdichte topvloer neem zoals laminaat, ik problemen kan krijgen met vocht. Nu wil ik eigenlijk graag dunne groene platen neerleggen met daarop 9mm underlayment platen. Voor zover ik weet zijn groene platen dampopen, en underlayment volgens mij ook. Klopt dit, of is het een slecht idee om dit te doen? Ik kan de underlayment platen daarna afwerken met een vochtregulerende grond- en toplak (volgens mij zijn de meesten op waterbasis vochtregulerend).

Maak ik me onnodig zorgen, of moet ik hier wel degelijk op letten? Ik heb ooit begrepen dat de laag pleisterwerk waarschijnlijk van zichzelf al behoorlijk dampdicht is, en dat de folie een heleboel tegenhoudt. Echter zit de isolatie tussen de balken, en vormen de balken dus in principe koudebruggen.

Alvast bedankt!
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Rola

  Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #2
  In principe kan dit, maar 9 mm underlayment blijft niet vlak is mijn ervaring.
   

  Beshbesh

  • #3
  Bedankt voor je reactie! Wat bedoel je met dat de platen niet vlak blijven? Ik wil ze overigens ook vastschroeven in de balken (met de groene platen eronder).
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu