Kan ik een boekenkastje aan mijn cellenbetonwandje hangen?

Charliefox

  • #1
De wand is circa 3 m lang en 2,5 m hoog. De blokken zijn 10 cm dik. Ik heb 'm circa 6 maanden terug gebouwd dus voegen zijn al uitgehard. Het is een wand tussen de badkamer en de kinderslaapkamer. Twijfel: Ik zie als ik naar andere wandjes kijk, gebouwd door professionals, dat de voegen veel dikker zijn dan de mijne. Ik twijfel er dus aan of mijn voegen wel sterk genoeg zijn. Ik schat ze ongeveer 3 mm dik. De wand is om de 2 blokken verankerd aan de gemetselde bakstenen wand (haaks erop) met van die platte metalen veerankers.

Nu wil ik een boekenkastje aan de wand hangen in de kinderkamer. Het lijkt een kastje van niks, maar hij is behoorlijk zwaar (wil morgen desnoods wel ff het gewicht meten). En als er boeken in komen wordt het natuurlijk helemaal lood.

Wat is jullie mening? Zou dit kastje aan die wand kunnen hangen of zou de wand om kunnen vallen met alle gevolgen van dien.


Link verwijderd i.v.m. reclame, aan een foto is niet te zien hoe zwaar iets is, dus niet nodig voor advies, mod.
 

Michiel_H

  • #2
Lijkt mij geen probleem. Ik kan het natuurlijk niet in levende lijve zien. Maar als de wand goed is gemaakt dan kan dat heel goed..
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #3
De wand zal heus niet omvallen hoor.

Ik neem aan dat je de blokken gelijmd hebt, dan zit er ook bijna geen voeg tussen de blokken.

En als profeccionals grote voegen hebben tussen die gasbeton blokken, dan zijn ze niet goed bezig :wink:
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu