Kan een pan zijn geschiktheid voor inductie verliezen?

Svanderwal

  • #1
In ons nieuwe huis zit een inductiekookplaat waar we al 2 jaar op koken met pannen die ooit op gas hebben gekookt. Dit ging altijd goed. Maar sinds kort stopt de linkerkant van de (Siemens) inductieplaat plotseling als er een pan al enige minuten op staat. Er gaat dan een knipperend 'h'-symbool branden. Alsof de plaat te warm wordt en ermee stopt. Vaak gaat het na afkoeling van de plaat wel weer goed (met dezelfde pan). Andere pannen geven dat probleem (nog) niet. Iemand enig idee? Ik heb al een reset uitgevoerd. Kan het zijn dat pannen hun inductiegeschiktheid langzaam verliezen?
 

BertPleizier

Vaste Beantwoorder
  • #2
De H op de kookplaat geeft aan dat de plaat nog heet is. Dit komt doordat er nog een warme pan op staat.

De reden dat de plaat plotseling stopt kan ik je niet geven. Probeer de pan eens op een andere plaat. Stopt die ook zomaar na een paar minuten?
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #3
In de pan zit een geleidende lus, deze zorgt voor de inductie stroom.Het kan zijn dat deze lus op een bepaald punt(las) een breukje heeft waardoor de inductiekoppeling af en toe uitvalt, de plaat ziet dat als zijnde een verwijderde pan, maar een heet oppervlak(H) melding.
 

S.oldeerbout

Specialist Keukenapparatuur
  • #4
Het klinkt mij een beetje als problemen met de ntc temperatuurvoeler of dat de spanning aan de linkerkant wegvalt door een los contact op de besturingsprint.
Een slechte pan herken je aan hard ratelen tijdens gebruik.
Een gietijzeren pan uit grootmoeders tijd is de beste inductie pan die er is.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu