Kan een gedeelte van een gipsblokken muur vervangen worden ?

Roland003

  • #1
Beste forummers,

ik ben enthousiast met een boorhamer aan de slag geweest om tegeltjes van een gipsblokken badkamerwand af te bikken. Wat al te enthousiast, zo bleek nadat ik de andere kant van het muurtje zag. Zie foto:Nu is een deel van de muur beschadigd, niet de hele muur. Mijn vraag is of de hele muur nu afgebroken moet worden, of dat ik de beschadigde verticale 'strook' langs de deur kan vervangen.

Dit is de andere zijde (badkamerkant) van hetzelfde muurtje:Het muurtje is 7 cm dik en opgebouwd uit groene gipsblokken.

Met vertwijfelde groet :? ,

Roland.
 

Xr8

  • #2
Dat is wel een mooi feestje geworden. Als de blokken nog redelijk vlak te krijgen zijn dan kun je een stucadoor vragen. Die kan het wel strak trekken en afgazen waar nodig. De binnen zijde kun je dan ook vlak laten maken voor het tegelen.

Mocht dit niet lukken. Dan kun je altijd John Williams nog bellen van Help mijn man is klusser. Die heeft voor alles een passende oplossing.

Succes.
 

Neesje

Specialist Verwarming
  • #3
Een boorhamer is ook wel een stuk overbemeten gereedschap voor dit soort klusjes maar helaas is het kwaad al geschied.
 

Roland003

  • #4
Mijn vriendin zat goedkeurend te knikken toen ze het stuk over John Williams las, dus ik moet oppassen.

Dank voor de reacties. Waar ik zelf net aan zat te denken: er zijn een soort kegelvormige (grote) scherven ontstaan, die iets uit de muur zijn geduwd, zie eerste foto. Is het mogelijk om die scherven enigszins heelhuids uit de muur te halen, ze in te smeren met lijm en de scherven weer terug te plaatsen in de muur ?
 

Xr8

  • #5
Je kunt het proberen, een stucadoor of stucadoren zal wel noodzakelijk zijn. Anders krijg je dit niet weer netjes.

Succes.
 

Tiho

  • #6
De stucadoor zal hem vlak kunnen maken idd. Echter is de enige stevigheid dan het laagje stuc. Deze muur is gewoon vernield en moet overnieuw.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #7
Zo te zien is de muur kapot tot ongeveer ooghoogte, alleen het kapotte gedeelte eruit halen en daar nieuwe blokken in lijmen is voldoende om de muur weer stevig te krijgen.
Het beste is vertanding met de blokken in het nieuwe stukje te maken.

Het topic verplaatst naar de rubriek muren, daar komt het beter tot zijn recht.
 

Roland003

  • #8
Allemaal bijzonder bedankt!
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu