Kalkverf - diepgrond

Strider

 • #1
Ik heb een aantal muren, waaronder een granolmuur, waar een dikke laag kalkverf op heeft gezeten. Ik heb bij de egale muren de meeste kalkverf er wel afgewassen, maar bij de granol is dat niet gelukt. In de granol structuur zitten nog veel kalk wat er niet makkelijk uit gaat. Ik wil deze muur graag latexen, is het een verstandig idee om hier eerst diepgrond op zetten? Dit was ik ook van plan op de andere muren, zodat ik zeker weet dat ik geen last ga krijgen van een afbladderende latex laag. Diepgrond zou de poederende onderlaag namelijk moeten gaan fixeren?

Indien dit verstandig is, moet ik dan nog ergens op letten bij het aanbrengen van de diepgrond? Ik heb zelf Knauf diepgrond gekocht, en daar stonden eigenlijk geen aanwijzingen op. De bouwmarkt vertelde mij namelijk dat diepgrond een laagje op de oppervlakte legt, waardoor ik mezelf afvroeg of de latex hier wel goed op gaat hechten.
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Kees de schilder

  Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #2
  Diepgrond is ok. u moet de kalk vastzetten. dat kan ook met een voorstrijk die zowel de zuiging opheft als de ondergrond vastzet > fixeergrond.
   

  Strider

  • #3
  Bedankt Kees.
   

  Kees de schilder

  Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #4
  Graag gedaan. Succes! :prima:
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu