Isoleren vloer - Glaswol of isolatiechips?

Smily01

 • #1
Ik heb een vraag over vloerisolatie. Vandaag is bij ons een adviseur geweest die een energie prestatie advies heeft gemaakt. Als het goed is, zou hij onafhankelijke informatie moeten geven, maar ik heb in dit geval mijn twijfels. Ik laat over een week mijn vloer isoleren met glaswol. Ik laat dit uitvoeren door een klusjesman. Er is al een laag van 5 cm piepschuim tegen de vloer in de kruipruimte aangebracht. Dit is 30 jaar geleden toen het huis gebouwd werd. Volgens de klusjesman kon hij de glaswol tegen de piepschuim aanbrengen, maar volgens de adviseur kon dat niet. Hij raadde isolatiechips aan of Tonzon aan. Vanwege de prijs valt voor mij Tonzon af, maar wat zou beter zijn glaswol of isolatiechips. Het gaat hier voornamelijk om de isolerende werking?
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • IJkenhout

  Vaste beantwoorder
  Moderator
  • #2
  Chips liggen op de bodem van de kruipruimte. Deze isoleren de vloer dus niet.
   

  Wgb

  Vaste Beantwoorder
  • #3
  De chips zorgen er wel voor dat de temperatuur in de kruipruimte omhoog gaat. Dus de warmte stroom van de woning naar de kruipruimte wordt lager.
  Hoe dik zou je aan willen brengen en hoe bevestigd hij een relatief zwaar materiaal aan die piepschuim.
   

  IJkenhout

  Vaste beantwoorder
  Moderator
  • #4
  Dat hangt ook af van hoe sterk de kruipruimte wordt geventileerd.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu