Isoleren plafond vanaf bovenaf

Trooijers

  • #1
In mijn woning is het puntdak niet geïsoleerd en gebruik ik de zolder als opslagruimte, daarom wil ik de isolatie boven het bestaande plafond aanbrengen.

Mijn gedachte is om eerst dampremmend folie over de plafondconstructie te spannen en hier de isolatie overheen aan te brengen. Echter zijn er ook nog elektra en CV buizen die op of boven het plafond lopen. Hoe kan ik hier het beste mee omgaan?
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #2
Je moet die CV buizen onder de isolatie houden. Eigenlijk zo dat ze door de warmte van de beneden verdieping op temperatuur worden gehouden en daardoor praktisch niet kunnen bevriezen.
Damprem, dat zal je wel gelezen hebben, moet een gesloten membraam worden waardoor er geen warme vochtige lucht voorbij kan komen.
 

Trooijers

  • #3
Probleem is dat de CV buizen ver (0.5m) boven het plafond lopen. De elektrabuizen kan ik wel aanpakken hoe je het beschrijft.
Is inpakken van de CV leidingen voldoende?
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #4
Ze liggen nog wel in de ruimte van het plafond en de vloer van de zolder. Geen idee hoe laag die temperatuur daar zou kunnen worden. Hoe dik gaat die isolatie worden. Hoe dikker hoe nadeliger voor die CV buizen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu