Isolatietips garage gevraagd

Joelphil

  • #1
Omdat hier ongetwijfeld experts op dit forum zitten, hoop ik dat ik hier tips kan krijgen voor het isoleren van een garageruimte.

Het gaat hier om een externe garagebox, gekoppeld aan andere garages. Het is meer een opslag/magazijn dan een garage (dus 2x zo groot), maar de isolatie is net zo bedroevend als een gewone garagebox.

Ik kan niet gaan verbouwen omdat ik de huurder ben, dus wil ik losse isolatiematerialen tegen de voorzijde plaatsen. Hier komt de meeste kou vandaan (o.a. de garagedeur, deze heb ik niet nodig want er zit ook een gewone toegangsdeur in). En ook tegen de ramen aan weerszijden wil ik zorgen dat er geen kou en vocht binnenkomt.

Ik merk nu al dat het vocht een groot probleem zal worden, deze herfst/winter. Heb al overal van die vochtvangers staan, maar volgens mij is dit lang niet genoeg. Eventueel een elektrische, maar dat zijn vrij grote (en dure) jongens voor een ruimte van deze grootte. Vandaar dat ik het liefst zorg dat er van buiten zo min mogelijk vocht naar binnenkomt.

Kortom, welk materiaal kan ik het beste gebruiken? (en niet te kostbaar, want wie weet is het maar voor een jaar). Zelf dacht ik aan steenwol/glaswol, maar dan moet je er weer een damplaag (?) tussen zetten en zo wordt het wel erg uitgebreid allemaal.

Alvast bedankt voor de eventuele reacties!
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #2
Ik krijg de indruk dat je de garage niet is of gaat verwarmen.
Als dat zo is dan is er al eerder aandacht aan besteed. Waarom wel of niet isoleren.
 

Joelphil

  • #3
Nee (permanent) verwarmen is zonde, aangezien ik er dagelijks een uurtje aanwezig ben.

Het gaat er niet om of ik het wel of niet laat isoleren (dat ga ik toch wel doen), maar met welke materialen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu