Isolatie vloer tussenverdieping

Linkerhanden29

 • #1
Hallo klussers,

ik hoop dat jullie me kunnen helpen.

Wij willen graag onze eerste verdieping isoleren ivm geluidsoverlast (contact en luchtgeluid). Het is een zeer oude woning, dus erg gehorig. Nou zijn hier al best wat topics over, maar dit geeft nog niet helemaal antwoord op onze vraag.

De verdiepingsvloer zit op het rieten plafond van de begane grond, en bestaat nu uit een balkenlaag met een overspanning van 60cm, houten vloerdelen van 22 mm dik, ondervloer van 7mm dik en dan het laminaat.
Nou lijkt de meest efficiënte manier om voor geluid te isoleren:
- Minerale wol tussen de balken (wij denken aan glaswol comfortpanel 80 mm)
- terugleggen (of nieuwe) houten vloerdelen (of underlayment)
- dan 2e32 platen
- daarop het nieuwe laminaat.
Echter de 2e32 platen zijn 30 mm dik en dat gaat onmogelijk passen. Zelfs als we de houten vloerdelen bijv 18 mm zouden doen, moeten we nog een cm hoogte kwijtraken. Heeft iemand tips / effectieve alternatieven?

Wij zien bijvoorbeeld 10db isolatieplaten van 5 a 10 mm, maar het is slecht voor te stellen dat deze effect sorteren. Maar we horen graag als dat anders is!

Verder: hoeveel zou het schelen de minerale wol tussen de balken achterwege te laten? Het zou in ieder geval de klus een stuk eenvoudiger maken.
En als we de minerale wol wel plaatsen, moet dat dan nog rusten op aan te leggen latjes of kunnen we dat er gewoon tussen leggen?

Hoop dat jullie kunnen helpen!
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • IJkenhout

  Vaste beantwoorder
  Moderator
  • #2
  Je kan onderzoeken of het vol laten blazen van het plafond met houtvezelisolatie ook een geluidsreductie geeft. Een zwevende dekvloer is in ieder geval wel aan te raden. Hou die goed los van alle wanden en plinten.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu