Isolatie tussen metalen wand en hout

wolterwe

 • #1
beste Forum leden,

vaak heb ik op het Forum een antwoord kunnen vinden, nu niet. Hopelijk kan iemand mij helpen?

ik heb een overkapping geplaatst welke aan de binnenzijde een houtenwant heeft. Om de staanders van de houtenwand ga ik aan de buitenzijde metalen platen plaatsen. Tussen de houten wand en het metaal zit nu een ruimte van 7cm. Deze wil ik gaan isoleren omdat op de twee metalen buitenwanden de hele dag de zon staat en in de winter iets meer warmte gecreëerd kan worden.

Nu de vraag hoe te isoleren. Zelf dacht ik aan glas/steenwol klemmen tussen beide. Alleen weet ik dus niet wat goed voor het hout is. Moet hier een folie of een luchtspouw tussen? Tegen het metaal kan ik de glas/steenol tegenaan zetten, dit is behandeld met Prima Coating van TATA.
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Wgb

  Vaste Beantwoorder
  • #2
  Ik zou ervoor zorgen dat er achter die metalenwand en het isolatiemateriaal een spouw komt die aan de onder-en bovenkant met buitenlucht kan ventileren.
   

  wolterwe

  • #3
  Bedankt.

  Dan ga harde isolatiepanelen van 4cm dik toepassen. Het hout kan dan aan twee zijde blijven luchten, zoals het oranje in plaatje hieronder.
  Aan de rechter zijde zie hoe ik het eigenlijk bedacht had. het metalen potdeksel blijft aan de zijkanten open en daar kan het dus luchten. Ik wil er zoveel mogelijk isolatie tussen doen ook voor de geluid isolatie met de buren.

  1611300437919.png
   

  Wgb

  Vaste Beantwoorder
  • #4
  Als jij plaatje rechts wil gebuiken kan dat maar er moet ventilatie zijn van onder naar boven.
  Voordeel, er is geen damprem nodig.
  En ik vermoed als je die harde platen wil gebruiken is het beter om de constructie zo te maken dat er ventilatie is. Je ziet bij heel veel ontwerpen dat er achter bekleding in wat voor soort of meteriaal dan ook een spouw is.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu