Isolatie spouwmuur buren lekt bolletjes via luchtrooster

Bembi

  • #1
hoi, de spouwmuur van mijn buren is nageïsoleerd met piepschuimbolletjes. Deze lekken bij mij uit een luchtrooster. Zie evt. de foto's. Enkele vragen:-hoe komt dit, hoe kan dit gebeuren?

-afgezien van de lekkage van piepschuim in mijn tuin, hoe erg is dit? Is er voor mij een of ander risico, zo ja welk?

-kan dit opgelost worden, zo ja, hoe?

Dank! Bembi
 

Gerrit B

Specialist Telecom
  • #2
Kan me herinneren dat hier een reportage over is geweest bij een consumenten programma. dacht tros radar.
De bolletjes vallen uiteindelijk uit elkaar als ze niet opgeruimd worden en veroorzaken dan de nodige microplastics in de natuur.
Vaak is het zo dat de 1e 2 weken er bolletjes los kunnen komen, daarna moet het over zijn.
Zo niet dan heeft de isoleerder vaak te weinig of verkeerde lijm gebruikt en zullen je buren deze toch aan moeten spreken om het op te lossen want dacht dat je op EPS parels meestal 10 jaar garantie hebt.
 

Bembi

  • #3
Dank je Gerrit!

Naast vervuiling door microplastics (wat inderdaad een probleem is) vroeg ik me af of er nog een probleem kan zijn dat mijn luchtrooster nu dicht zit?

En hoe kan het dat isolatie van de buren er bij mij uitkomt, is dat normaal?

groet Bembi
 

Gerrit B

Specialist Telecom
  • #4
Normaal worden bestaande ventilatie openingen dicht gemaakt voordat de spouw vol gespoten wordt en worden er na de tijd nieuwe ventilatiegaten geboord richting de kruipruimte.
Als jouw rooster dicht zit en er zijn geen nieuwe gaten geboord kan dit (hoeft dus niet) problemen geven met de ventilatie van de kruipruimte.

Ik weet natuurlijk de situatie niet (de geplaatste foto's zijn niet te bekijken) maar als de isolatie bij jou uitkomt houdt in dat er een opening is tussen jou en de buren en blijkbaar heb jezelf nog geen isolatie in de spouwmuur zitten.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu