Isolatie bijkeuken

pct

  • #1
We hebben onze woning het afgelopen jaar pittig verbouwd:

Nieuwe kunststof kozijnen met hr++ glas, nieuwe vloer met vloerverwarming, nieuwe keuken (met doorbaak van muren) etc.

Nu de dagen weer kouder worden merk ik dat de bijkeuken nogal wat temperatuur schommelingen kent en dat daar warmte verloren gaat.

In de keuken hebben we een muur doorgebroken naar de bijkeuken. In het onstane gat hebben we keukenkasten gemonteerd met oven, koelkast etc.
De achterzijde van deze kastenwand heb ik afgetimmerd en de bovenruimte en onderruimte van de kasten geïsoleerd. Zo is er minder trek van lucht tussen keuken en bijkeuken. Uiteraard heb ik wel ventilatieroosters geplaatst voor de afvoer van warme lucht van de oven.

een plattegrond van de woning heb ik bijgevoegd.
Daarbij heb ik aangegeven hoe de huidige situatie is.
De bijkeuken is opgebouwd uit een halfsteensmuur (in rood aangegeven). Deze wil ik graag na-isoleren. Vooralsnog is er geen sprake (geweest) van vochtproblemen. De bijkeuken is voorzien van vloerverwarming.
beneden2.jpg

1. Mijn idee is om hier regels van vurenhout tegenaan te zetten. steenwol isolatieplaten en daar gipsplaten tegenaan te schroeven. Volstaat dit, of moet ik nog rekening houden met dampfolie?
2. Het plafond / dak is een plat dak. Op dit moment kijk je tegen houtwolcementplaat aan. Ik heb begrepen dat het beter is om een dak van boven te isoleren maar dat zit er nu niet in. Ik wil kijken of het mogelijk is om het dak aan de onderzijde te voorzien van isolatie. Kan ik dan volstaan met dezelfde voorgestelde opbouw als de muur?
Zou ik hier ook PIR platen tegenaan kunnen lijmen?
3. de garage is op dezelfde manier opgebouwd als de bijkeuken. met het verschil dat hier geen vloerverwarming is aangebracht. Hoe kan ik deze het beste isoleren?

Ik ben benieuwd hoe jullie hier tegenaan kijken.

groet!
 

pct

  • #2
Ik had eigenlijk gehoopt om een antwoord te ontvangen. Had ik mijn vraag anders moeten stellen?
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu