Is vaatwasseraansluiting mogelijk?

Kondo85

  • #1
Ik wil graag een vaatwasser laten installeren, maar heb geen aansluiting en vraag me af of dit überhaupt mogelijk is. En hoeveel voeten in de aarde dit heeft. Want de waterleidingen komen van boven. Mijn vragen:
- Is het mogelijk om de waterleiding door te trekken naar onder het aanrecht en vervolgens een kraantje te laten installeren? Moet er dan een inkeping in het aanrechtblad worden gemaakt? Is er een betere optie?
- Kan er een afvoer worden gemaakt?
- Voor de stroom: boven het aanrecht, boven de potentiële vaatwasser, bevindt zich een stopcontact. Is het mogelijk dit te gebruiken (dan moet het snoer dus door een inkeping in het aanrecht heen naar boven)? Moet er een nieuwe groep worden gemaakt? Of moet er een nieuwe wandcontactdoos & een extra groep worden gemaakt?

Nou, ik ben heel benieuwd naar wat er mogelijk is! Dank alvast voor het meedenken.

IMG_3258.JPG IMG_3260.JPG
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #2
waterleiding kan van boven afgesplitst worden de afvoer kan een aan sluiting in gemaakt worden.
Naamloos.jpg
mcalpine t-stuk voor vaatwasser.jpg

De afvoer hulp stuk past boven in de sifon.
Schermafbeelding 2021-09-02 134847.jpg


En stroom eventueel door elektricien bekeken worden.
 

Klusser1954

  • #3
Vaak zit er onder het werkblad een lege doos voor vaatwasser of elektrische kookplaat. Die loze leiding moet dan ook in de meterkast te zien zijn.
 

Fmrama

  • #4
En als je niet door het rvs stalen / alu aanrechtblad wilt boren, dan kun je wellicht de waterleiding langs de muur naar links of rechts en dan langs het aanrecht naar beneden en dan terug door de kastjes.
 

ADDave

  • #5
In geval van een huurwoning zou ik zeker de optie hierboven kiezen.
 

XanderH

Specialist Elektra
  • #6
Afhankelijk van de indeling van de woning zijn er misschien mooiere oplossingen voor de waterleiding. Stel bijvoorbeeld dat de meterkast of het toilet aan de andere kant van deze muur zit...

Ik zou dergelijke opties even goed bekijken voordat ik door dat blad ging boren. Fraaier wordt het daar niet van.
 

Kondo85

  • #7
Bedankt voor alle behulpzame reacties!

Het is idd een huurappartement. Maar wij gaan de keuken in overleg laten vervangen dus dat schept enkele mogelijkheden. Maar het probleem van de waterleiding blijft.

Achter de keukenmuur - aan beide kanten - zijn kamers zonder eventuele leidingen oid. En onder is een ander woning dus daar hebben we ook niks aan. Naast het keukenblok zijn er tegels. De keuken staat niet tegen de zijmuren maar iets dieper en er een stukje vanaf en dat is overbrugd door tegels.

Dus wat we ook doen, het wordt lastig en er zeker niet fraaier op:
- de waterleiding moet van boven naar beneden door het aanrechtblad heen.
- we halen de tegels weg en de waterleiding gaat horizontaal over het aanrechtblad en dan vanaf de zijkant beneden door het keukenkastje naar de vaatwasser (wat fmrama schrijft). Maar dan zitten we wel met een gat tussen het keukenblok en de muren en ik heb geen idee hoe de boel er onder de tegels uitziet.

Wat electra betreft, er zit helaas geen wandcontactdoos ergens onder een vaatwasser.
De aansluitwaarde van de potentiële vaatwasser is 1900 W. Moet daar een extra groep voor worden gemaakt? Ik lees dat de grens 2000 W is, maar ik weet niet of alles daar onder dan wel kan, of dat het meer een indicatie is.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu