Is dit platte bitumen dak goed overlegd?

mark_klus

 • #1
Heel recent heb ik het bitumen dak van onze nieuwe woning laten overleggen met een nieuwe laag bitumen. Op sommige plekken zaten blazen en volgens de dakdekkers bij de offerte kon dit kwaad ivm scheuren bij warm en koud. Dit was met name op de uitbouw (waar geen grind op lag) dit was echter nog niet oud (+-12 jaar), de overige delen waar wel grind op lag was rond de 25 jaar oud en in mindere kwaliteit. Toch besloten alles in een keer te laten doen met name om de blazen.
Nu zag toch weer blazen op het nieuwe dak ondanks dat de dakdekkers het oude bitumen eerst weer vast zouden leggen (foto 1). Op die foto zie je ook grind liggen daar waren de blazen nog groter. Ook zag ik op de andere uitbouw ook wat kleine bobbels (in de rode lijnen) wat volgens mij eerst wel nog strak lag (foto 2).

De dakdekker zegt nu dat het geen kwaad kan omdat het geen vocht probleem was maar dat het al in het bestaande dak zat. En dat als het storend is er wat grind op kan worden gelegd (zoals ze ook al gedeeltelijk hadden gedaan) en dat het dus geen kwaad kan voor het dak zelf. Aangezien ik hier geen verstand van heb, is dit nu een probleem of niet? Is dit slecht werk of "hoort dit erbij"?

IMG_0708.jpg

bewerkt.jpg

Ook het lood (wat al wel een beetje dun is) is volgens mij gescheurd na de werkzaamheden dan het was. Volgens de dakdekker hoeft dit echter nog niet vervangen te worden. Graag hoor ik een second opinion.


IMG_0888.jpg
IMG_0887.jpg
 
Laatst bewerkt:
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Ronny

  Specialist Verwarming
  • #2
  Dit is geen klusvraag maar een beoordeling.
   

  mark_klus

  • #3
  Mijn klusvraag is: moet hier nog wat aangedaan worden of moet is dit normaal? wellicht niet de standaard klusvraag idd van het forum
   

  Walker

  Specialist Deuren en Kozijnen
  Moderator
  • #4
  * Het Klusidee forum is bedoeld voor doe het zelf klussen. Vragen over werk dat uitgevoerd is/wordt door derden zullen naar eigen inzicht van de beantwoorders worden beantwoord. We roepen de beantwoorders op met terughoudendheid te reageren op dergelijke vragen en het doe het zelf aspect niet uit het oog te verliezen.
   

  Walker

  Specialist Deuren en Kozijnen
  Moderator
  • #5
  Het lood is wel op zijn einde, en moet vervangen worden.
   

  mark_klus

  • #6
  Ok, lood ga ik dan zelf doen dnek ik. Maar het dak kan dat er eme door of moet dat ook opnieuw?
   

  Walker

  Specialist Deuren en Kozijnen
  Moderator
  • #7
  Dat is aan jou om te beoordelen. Wij weten niet wat je hebt afgesproken met de dakdekkers. En doen hier dus ook geen uitspraken over.
   

  Wgb

  Vaste Beantwoorder
  • #8
  mark_klus schreef:
  Nu zag toch weer blazen op het nieuwe dak ondanks dat de dakdekkers het oude bitumen eerst weer vast zouden leggen (foto 1)
  Weet je het zeker dat dit blazen zijn? Mijn ervaring is dat moderne dakbedekkingsmaterialen zo sterk zijn dat daar geen blazen kunnen ontstaan.
  Blazen zag je vroeger heel veel we hebben er een trauma van gekregen. Gevolg, nu is elke hobbel of bult in het dak is een blaas.
  Voor mij zijn dit plooien in de banen en normaal gesproken geven deze geen probleem.
   
  • Like
  Waarderingen: mark_klus

  mark_klus

  • #9
  Thanks daar heb ik wat aan! Ik noemde het blazen omdat ik dacht dat je die bobbels zo noemt. Wellicht heb ik de verkeerde benaming gebruikt en had ik moet houden bij "bobbels".

  @Walker ik kan het niet beoordelen want ik heb hier 0 verstand van vandaar dat ik hierheen kom.. Als iemand zelf deze klus zou uitvoeren zou je er dan blij mij zijn of is er iets niet goed gegaan. A
   

  MvanV

  • #10
  Ik ben geen dakexpert,maar ik vind het niet heel zorgelijk.Er lijkt me niet echt spanning op te zitten, ik kan me niet goed voorstellen dat het snel tot een lek scheurt
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu