Is dit Masonite?

frankv84

  • #1
Beste,

Wij hebben een woonboerderij (wederopbouw) uit 1940. Hier zit momenteel aan de binnenkant van de zolder wel iets van isolatie, maar dit is vrij oud en daarnaast tocht de zolder behoorlijk. We willen hierom opnieuw isoleren.

Echter heb ik even zitten kijken wat er achter de huidige fineer? afwerking zit en hier zit iets van glaswol achter met daarachter bruine platen. In eerste instantie dacht ik dat ik geen onderdak had, maar mijn vader dacht dat dit wel eens Masonite kon zijn.

Mijn vraag is of dit inderdaad Masonite of een ander soort hardboard is en of we dit kunnen laten zitten en hier tussen de kepers eerst isoleren met 6-7cm glaswol en daarbovenop een frame maken om nog eens extra te isoleren met 16-20cm glaswol. Daarna een dampremmende folie eroverheen aanbrengen.

Eventuele andere / betere oplossingen staan we ook voor open echter willen en kunnen we nu niet het gehele dak laten vervangen vanwege de hoge kosten.

Ik hoor graag naar jullie mening en hopen dat jullie mij verder kunnen helpen.

Alvast bedankt,

Frank

WhatsApp Image 2020-12-12 at 20.44.21.jpeg WhatsApp Image 2020-12-12 at 20.44.20.jpeg
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #2
Dat is inderdaad masonite (merknaam) oftewel oil-temperd hardboard.
 

frankv84

  • #3
Bedankt voor je snelle reactie, @Walker! Dit kan dan in principe gewoon blijven zitten en kan hier dan gewoon nieuwe isolatie op aangebracht worden? Lijkt mij van wel?
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #4
Ja, want het is dampopen en waterdicht. Eigenlijk vervult het dezelfde functie als de dampopen onderdakfolies welke tegenwoordig gebruikt worden.

Enige voorwaarde is dat het kwalitatief overal nog in goede staat is, ook bij de muuraansluitingen.
 

frankv84

  • #5
Dat is fijn om te lezen. Stel dat de platen op sommige plekken slechter zijn. Hoe kunnen we dit dan het beste plaatselijk repareren?
En kunnen we de muuraansluitingen ook met een flexpur dicht maken? Of zijn er andere / betere oplossingen?

Bedankt voor je hulp dusver al! Wordt zeer gewaardeerd.
 

frankv84

  • #6
Iemand nog een antwoord op mijn laatste vraag?
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu