Is dit betonrot?

Jaap.jaap

  • #1
Hallo,

Ik zou graag wat meningen willen horen omtrent betonrot, als het goed is gaan wij een huis kopen dat gebouwd is in 1974.

Nou heb ik me laten vertellen dat de cementvloeren niet zo best waren en dat er betonrot aanwezig kan zijn van die periode.

Ik heb wat geinformeerd bij de buren van het nieuwe huis, maar er is geen betonrot bekend bij deze mensen. Een geruststelling dacht ik zo en ben daar een beetje vanuit gegaan. Maar het blijft in mijn hoofd zitten die betonrot en heb wat foto's gemaakt hiervan. Betreft foto's uit de wc op de benedenverdieping. . Vandaar dat ik een fotos gemaakt hebt van de betonvloer, dit is het zichtbare gedeelte bovenop de vloer.

Ik heb al een contract getekend voor de koop, maar kan daar altijd nog onderuit dmv financiering hypotheek.

Ik ben reuze beniewd naar jullie reacties hierin.

Alvast bedankt

Groetjes Jaap
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #2
Al die foto's zijn van de bovenkant van een vloer? Kan het niet plaatsen. Normaal kan je betonrot van een vloer juist aan de onderkant zien, dus dan zal je de kruipruimte inmoeten.

Voor aankoop is een bouwkundige keuring verstandig, als je zelf de kennig niet hebt.
 

Jaap.jaap

  • #3
Goedemorgen IJkenhout,

Bedankt voor je reactie hierin, de foto's zijn inderdaad van de bovenkant van de vloer genomen. Ik ben een leek hierin en zal kijken of ik foto's van de onderkant van de vloer kan maken.

Betreffende een bouwkundige keuring, klopt heb je helemaal gelijk in. Het is prijzig zo keuring [rond de 600 euro], en het ging allemaal zo snel. Maar voor de rest is alles in orde in het huis, maar het blijft een beetje in mijn hoofd spoken "betonrot" Vandaar dat ik diverse buren voor info had gevraagd en betonrot was hun onbekend. Dus ging ik daarvan uit, aangezien de rest van het huis in goede staat is. Je moet ergens op kunnen vertrouwen, en misschien maak ik mij druk om niks. Maar puur voor de zekerheid wil ik het zeker weten. [en misschien moet ik toch maar iemand laten komen voor een keuring]

In ieder geval bedankt voor de reactie.
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #4
In een binnensituatie is er niet zoveel probleem. Het heeft vocht en evt. agressieve stoffen nodig om door te rotten. Dus zorgen dat je vloer weer waterdicht wordt, en geen chloor of zout gebruiken bij et schoonmaken van de vloer :)

De roestende wapening kan je herstellen door het schoon te maken, in de primer te zetten, en de beton te repareren. Daar zijn hier wel topics over te vinden. Zolang het niet constructief is, kan je dit zelf vast wel repareren. Als het toch heel de vloer is, wordt het een ander verhaal.

Je kan ook bij de gemeente kijken of in de bouwvergunning een vloertype is genoemd. Meestal klopt dat wel.
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #5
De bovenste 2 foto's lijken me meer een stalen leiding die in de vloer ligt.
Misschien is he een oude stalen cv leiding.

De onderste 2 foto's, is gewoon een slechte cement dekvloer.
En dat heeft niets met betonrot te maken.
 

BeeTeeWee

  • #6
Als u geen bouwkundige wilt inschakelen, kunt u hierbij wellicht zelf wat kennis opdoen:
https://perfectkeur.nl/actueel/informatie-betonrot/
Zoals gezegd moet u er wel voor onder de vloer. Met name Manta en Kwaaitaal vloeren waren in de jaren '70 veel toegepast en nu verdacht.
 

Jaap.jaap

  • #7
Hallo, bedankt voor de uitvoerige info. Ik ga mij hier verder in verdiepen.

Om even terug te komen op de eerste twee foto's bij de eerste post, dit is niet een buis oid, dit is betonijzer [moeilijk te zien op de foto] Maar ik kreeg de info dat de vloeren asbestvrij zijn gemaakt [bouwjaar 74], en dat daardoor de vloer ietwat beschadigd is. Is een logische verklaring achteraf.

Maar ik ben even onder de vloer gekropen en heb wat foto's gemaakt. Misschien dat dit meer duidelijkheid geeft. Ik ben wel wat meer gerust gesteld, het lijkt er goed uit te zien.In ieder geval bedankt voor alle info, daar ga ik zeker wat mee doen.

Mocht ik meer info hebben of eruit zijn, laat ik het zeker weten.

Trouwens een perfecte site + forum, staat in mijn favorieten van de pc en zal zeker vaak terugkomen om ervaring op te doen.

Nogmaals bedankt

mvg

Jaap
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #8
Veel woonplezier gewenst, in je nieuwe woning. :wink:
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #9
Bij de doorvoer van leidingen is ook wapening zichtbaar, en dat ziet er niet "gerot" uit. Er is dus niets om je zorgen over te maken. Het is wel handig deze plekken te repareren.

Op die laatste foto steekt wat wapening uit, dat vind ik wel vreemd. Zal geen gevolgen hebben, maar het hoort niet.
 

BeeTeeWee

  • #10
Ziet er allemaal goed uit hoor (wel even de details repareren, voor de vorm). Ik zou me geen zorgen maken. Kopen en wonen maar!
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu