Is dit asbest? Opvulmiddel tussen de gibo muur en plafond

Pietert123

 • #1
Ik ging pas een gibo muur (gipsblokken muur) slopen door er telkens stukken uit te zagen. Alleen aan de bovenkant, waar het bovenste blok tegen het plafond komt zaten twee stroken tegen het plafond als een soort "opvulmiddel" tussen de gibo muur en het plafond waarvan ik niet weet wat het is. (Zie afbeelding) Het breekt heel makkelijk en als je het breekt vallen er stukjes af. Ons huis komt uit 1980. Zou dit asbest (niet hechtgebonden asbest) kunnen zijn? Of is dit onogelijk dat het hiervoor gebruikt zou zijn?
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • InstallateurRdam

  • #2
  Niet verder slopen en een monster laten onderzoeken.

  Gr Robin
   

  Peter

  Specialist Bouw/Sanitair
  • #3
  In die tijd, werden de naden tussen gibo wand en plafond vaak opgevuld, door een soort kurk bruin achtige substantie.
  Dit was voor de tijd dat er purschuim gebruikt werd.

  Die substantie werd gemengd met een verharder wat zoals ik me nog kan herinneren vreselijk stonk en je kreeg er flinke hoofdpijn van, als je lang in de ruimte stond voordat het uitgehard was.
  Leek op een bisonkit achtige geur.

  Het kan zijn, dat dat spul door de jaren heen helemaal uitgehard is, en nu kruimelig geworden is.

  Ik heb in de lange tijd dat ik in de bouw zit, en het begin van het gebruik van gibo wanden meegemaakt heb, nog nooit gezien dat er asbest voor dit doeleind gebruikt werd.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu