Internetplusbellen: andere aansluitingen activeren

Hay

  • #1
Heb sinds enkele dagen internetplusbellen, maar nu werkt maar een telefoonaansluiting zoals ook vermeld in het installatie-voorschrift.

Als ik ook de andere aansluitingen in huis wil activeren moet er een monteur van KPN komen. Wat doet die dan? Waarom kan ik dat niet zelf doen? Kent iemand een oplossing?

Alvast bedankt voor de reacties.
 

EdP

  • #2
Wat die monteur doet weet ik helaas niet, maar mocht dit geheim van de smid onopgelost blijven, kun je natuurlijk wel een draadloze (DECT) huistelefoon met meerdere handsets overwegen, een goed toestel met 2 of 3 handsets koop je al voor ca. €70, dus als die monteur meer kost dan zou ik het wel weten ...

Voor de moddereters :wink: : ik noem slechts de prijs in relatie tot de prijs van de monteur. Geen prijsvergelijking of gericht aankoopadvies.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #3
Is dit geen modder met drek vergelijken ? :wink:
 

Chathanky

  • #4
Die tweede lijn moet je voor betalen en wij zijn geen hackes site.
Verdere info hierover kunnen wij niet geven, alleen zoals Edp beschrijft is een mogelijkheid voor meerdere toestellen op 1 abonee nummer.
 

Ronald42

  • #5
Kun je niet "gewoon" als bij een normale pstn aansluiting de A&B lijn door lassen? (Vraagje aan eventuele kenner van mijn kant)
Want dat wil de TS als ik het goed lees.
 

Gerrit

  • #6
Misschien iets voor Gerrit B...?
 

EdP

  • #7
Ik kan me niet voorstellen dat KPN ineens met InternetPlusBellen wil laten betalen voor 2e of 3e toestellen. Een 2e nummer, ja ok.
 

Gerrit B

Specialist Telecom
  • #8
Je kunt inderdaad de aansluiting uit je modem gewoon doorverbinden naar de overige aansluitingen. Zijn evt wel splitters voor te koop.


of



Ik weet alleen niet wat de maximale aansluitfactor voor je modem is dus gewoon uitproberen of het werkt.
Lukt het niet als je een 2e toestel aansluit dan kun je ook gewoon een analoge telefooncentrale gebruiken en het signaal vanuit je modem naar deze centrale laten lopen en van hieruit naar de andere aansluitingen in de woning.

suc6

Gerrit Bakker
 

MichielD

  • #9
Voor die tweede lijn heb je volgens mij geen monteur nodig, maar moet je die tweede lijn "activeren" op kpn.com. Daar log je in en kan je een extra telefoonnummer aanvragen (€1,50 p/m dacht ik). Dat nummer kan je dan koppelen aan de tweede lijn.

Maar over het algemeen zullen de meeste mensen gewoon een DECT-toestel(len) aansluiten op die ene aansluiting, aangezien de tweede lijn ook een ander nummer heeft (bellen onderling is wel altijd gratis overigens).
 

EdP

  • #10
Misschien wil Hay nog even zo goed zijn om te vertellen wat er werd bedoeld met "2e aansluiting". Een 2e telefoonlijn met een ander nummer, of een 2e toestel op hetzelfde nummer. Er is verwarring over ontstaan.
 

Keesiewortel

  • #11
Hallo

Heb wel ervaring met internet plus bellen van kpn.

Het is mogelijk om meerdere toestellen parallel aan te sluiten(doorlussen).
Als je het hebt over een 2e nummer dan moet je abonnement daar wel geschikt voor zijn.
Dit is namelijk niet altijd het geval, alleen poort 1 op je expiriabox is dan geactiveerd.

Kees
 

Hay

  • #12
In mijn vraag van 7 juni j.l. bedoelde ik met de andere telefoonaansluitingen in huis de andere stopcontacten van een telefoonnummer. Dus internetplusbellen komt binnen in kamer A, dan kan ik de stopcontacten in kamer B, C en D niet meer gebruiken.

Dus geen 2e telefoonnummer.

Bedankt voor de reacties.

Hay
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu