Instellingen vloerverw. i.c.m. Remeha Calenta 40C

Jcvanderheijde

  • #1
Inregelen Remeha CV en radiatoren in combinatie met vloerverwarming.
De CV ketel staat op zolder. Hier hebben twee loodgieters met totaal versch illende instellingen mijn verwarming proberen in te regelen zonder success. Na het lezen van dit forum zie ik dat ze ook helen andere instellingen gebruiken dan hier genoemd zijn.
Indeling:
Zolder 2 verwarmingen elk 2000 watt 40m2
1e etage 5 verwarmingen 3x 1800 watt voor 3 slaapkamers en 1x 800 watt badkamer met 1xvloerverwarming zonder robot pomp voor 5m2.
Begane grond 2x radiator 1500 watt en vloervewarming 4 zone 40m2 met robot pomp.

Probleem is dat sommige radiatoren op 1e verdieping en begane grond niet goed warm worden.
Aangezien ik pomp min en max ingesteld heb op 3 en voetventielen vanaf zolder meer afgeknepen heb en onder open heb staan, krijg ik het toch neit opgelost.

Loodgieter paste pomp aan van minimaal 6 tot max 10 dit hielp een beetje maar lijkt mij niet juist. Ik kan ook mogelijk de minimale en maximale pomp stand bijvoorbeeld op 5 zetten maar weet niet meer wat beste oplossing is en loodgieters proberen ook maar wat. Wat is handig om nu te doen. Wie weet welke pomp stand in moet gebruiken?

alvast bedankt voor reactie
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Topic kapen is niet toegestaan, topic afgesplitst.
 

Marcn88

  • #3
Minimum pomptoerental 30 % en de max op 80% zetten toestel past het toerental zelf aan naar gelang delta t daar kunt u zich beter niet mee bemoeien inregelen doe je door de flow over een verwarmingselement in te stellen op het element bv kraan of voetventiel maar niet met de ketelpomp
 

Jcvanderheijde

  • #4
Bedankt voor reactie, maar waarom zeggen andere mensen dan weer dat de pomp minimaal en maximaal op zelfde stand moet staan als je vloerverwarming hebt. Mogelijk is dit zo als geen pomp bij je vloerverwarmingverdeler hebt die constante flow kan regelen. Dit zit namelijk tegenwoordig standaard op de robot / Alpha pomp vloerverdeling unit. Mogelijk als je geen pomp hebt moet je continue pomp stand hebben. Uw instelling lijkt mij ook logischer maar aangezien de meningen hierover verdeeld zijn blijf ik het vervelend vinden.

Extra issue dat ik namelijk heb is dat ik een evohome systeem aangeschraft heb met radiatoren regelaars. Nu blijkt het zo te zijn dat op het moment dat je vloerverwarming combineert metradiatoren en evohome dat dan je cv ketel ipv modelerend op aan/uit moet zetten omdat de klep van vloerverwarming enkel aan/uit kan praten.

Ik wil echter alles eerst gewoon goed werkend hebben voordat ik mijn evohome systeem aan ga sluiten.

Thermostaat is nu wel van evohome.

Groetjes
 

Degooyer

Specialist Vloerverwarming
  • #5
Zou je best willen adviseren, maar ik zie zoveel onsamenhangende opmerkingen en vragen: hier is geen touw aan vast te knopen :?
Marcn88 schreef:
......Minimum pomptoerental 30 % en de max op 80% zetten toestel past het toerental zelf aan naar gelang delta t ......
Hoe kan je hier nou een antwoord op geven, zonder dat je weet om wat voor pomp het gaat? Vind ik erg knap :lol:
 

Marcn88

  • #6
Zoals ik het heb gelezen dacht ik dat t om de pomp van de cv ketel ging
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu