Instellen buitenvoeler Bulex

Marc_8020

  • #1
Ik heb een themacondens F25/30-B/1 geïnstalleerd en heb daarbij ook een buitenvoeler (Bulex 0020012393) aangeschaft. Als ik de buitenvoeler aansluit regelt het toestel het verwarmingswater veel te laag waardoor bijv. de badkamer niet snel genoeg opwarmt. Als ik de buitenvoeler loskoppel is er geen probleem. Dit zou volgens de handleiding te wijzigen zijn via de verwarmingskromme. Nu vind ik niet hoe ik de verwarmingskromme kan wijzigen. Wie kan mij verder helpen?
 

Bernhard

  • #2
Kan me niet voorstellen dat de stooklijn te laag staat ingesteld. Als de maximaal thermostaat van de ketel te laag is ingesteld zal de watertemperatuur begrenst worden. De buitenvoeler moet op de koudste plek gemonteerd worden, dus niet in de zon. In de weersafhankelijke regeling moet ook een aanwarmcyclus in gesteld worden. Het kan ook dat de waterhoeveelheid, de flow, over de badkamerradiator te klein is. mvgr bernhard
 

Marc_8020

  • #3
De buitenvoeler staat aan de noordkant en uit de zon
De flow over de badkamer is meer dan voldoende want als ik de buitenvoeler loskoppel is er geen enkel probleem.
Zoals ik al zei in mijn origineel bericht staat in de handleiding hoe de verwarmingskromme kan gewijzigd worden, maar de gegevens komen niet voor in het menu op mijn display n kan ik ze niet aanpassen. Mss is er een speciale code nodig om in een ander menu terecht te komen, ik weet het niet.
 

Verwarming Sp.

Specialist Verwarming
  • #4
Als alleen de badkamer niet opwarmt, en de rest van het huis wel, ligt het niet aan de stooklijn of buitenvoeler.

Mogelijke oorzaken:
-Te weinig flow over badkamerradiator
-Te weinig vermogen geïnstalleerd in de badkamer

Als je de stooklijn hoger instelt of de buitenvoeler afschakelt kun je dit probleem inderdaad verbloemen. Ga er wel vanuit dat de gasrekening fors zal stijgen!
 

Bernhard

  • #5
Ja zoals Hessie aangeeft. De verdeling van de liters water per uur voor elke radiatoren is niet goed afgesteld/ingeregeld. Bij het loskoppelen van de buitenvoeler zal indien de ketelthermostaat hoog staat ingesteld de ketel langer doorstoken. De capaciteit van de badkamerradiator wordt dan groter door die hogere watertemperatuur. Als de radiatoren goed zijn ingeregeld zal het energieverbruik beduidend lager worden. Bij een niet goed ingeregelde installatie kan dat tot 40% stookkosten besparen. mvgr bernhard
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu