Inspectieput vervangen of niet?

Dennis024

  • #1
Onze wc beneden loopt vaak niet goed door. Dit los ik nu telkens op door een petfles met een open onderkant te gebruiken en lucht er doorheen te drukken. Daarna werkt het weer enige tijd goed, maar bij vaker gebruik van het toilet is het probleem weer terug. Het water komt dan omhoog en zakt langzaam weg (hangende wc).

Enige tijd geleden hebben we inspectie met camera in de WC laten doen, daar kwam niks uit. Uiteindelijk nu het advies gekregen om de inspectieput open te maken.

Dat heb ik gisteren gedaan en daar stond wat water in, ik heb de uitgang richting het gemeenteriool vrij gemaakt (zat wat wortelgroei) en daarna liep het beter door. Echter komt het probleem ook weer terug, dus toch maar rioolbuis inspectie laten doen gisteren. Na uitgebreide inspectie was de conclusie dat het laatste stuk nog gresbuis is en dat dit het probleem is. Bedrijf raadt aan om de gresbuis te vervangen en ook de put te verwijderen en te vervangen voor een PVC aansluiting.

Nu heb ik vanochtend het laatste stuk open gegraven en dit blijkt volledig PVC te zijn. Mijn vraag nu; is het uberhaupt nodig om onze put te vervangen? Ik heb een paar foto's toegevoegd. Of is het afdoende om dit nu gewoon helemaal goed schoon te maken en dan het gat weer dicht te gooien?

Het bedrijf vroeg €500,- voor het vervangen van de gresbuis, het verwijderen van de put en het plaatsen van de nieuwe aansluiting. Geen idee of we hier nog onderuit kunnen komen, vandaar dat ik eerst hier wat meer meningen wil lezen over wel of niet vervangen van de put. Alvast bedankt!
Put 1.JPG
Put 2.JPG
Put 3.JPG
 

Willem52

  • #2
Zit deze op de erfgrens ?
Als deze in je eigen tuin ligt zou ik alle gres eruit gooien en in plaats van een inspectieput een ontstoppingsstuk plaatsen. Beter alles van voor naar achteren pvc en geen kans meer op wortelingroei.
Wel vreemd dat zij gres zien en jij bij het opgraven pvc of zie ik dit verkeerd.
pvc5.JPG
 

Dennis024

  • #3
Nee dit zie je inderdaad niet verkeerd, alles is PVC. De hamvraag is nu of de put er wel of niet uit moet.

Put ligt in eigen tuin, net voor de erfgrens.
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #4
mooi eruit halen, als er nu wortels in zitten zijn die zo weer terug.
 

Willem52

  • #5
Als de put daar ligt waar je hem beschrijft, vlak voor de erfgrens markeert dit het eigendom tussen de huisriolering en het gemeentelijk riool. Achter de put is jouw eigendom, incl. verstoppingen. Aan de andere kant geldt dit voor de gemeente.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu