Indesit WI 142 (Knop draait door / lampje knippert 10x)

Duncan_AMS

  • #1
Beste ervaren klussers,

Na verschillende lekkages van de bovenbuurvrouw is mijn wasmachine er mee opgehouden. Althans, een wasje draaien wil niet meer lukken.

Niet voor één gat te vangen heb ik verschillende dingen geprobeerd: stekker eruit, resetten door de draaiknop op het streepje te plaatsen, resetten door de knop lang ingedrukt te houden, en dergelijke.

Bij een nieuwe poging begon 'ie een enkele keer met draaien, om snel daarna toch weer over te schakelen naar het bijzonder irritante doortikken. Water wordt binnen gepompt, maar er ook weer uitgepompt.

Na verschillende sites en onderwerpen te hebben doorgelezen, toch de schroevendraaier erbij gepakt. Heb alle stekkertjes uit de printplaat gehaald, een uurtje laten rusten en weer teruggeplaatst. Geen effect.

Heb de pressostaat losgekoppeld, doorgeblazen (hoorde een duidelijk klikje) en eveneens de slang naar de trommel doorgeblazen. Geen effect.

Heb de helpdesk van Indesit gebeld, volgens de vriendelijke dame (maar volgens eigen zeggen geen expert) wijst tien keer knipperen op een defect in niveaumeting.

Advies: een monteur á 60 euro per kwartier laten komen.

Naast deze financiele klapper heb ik er intussen best wat tijd ingestoken, dus zelf het probleem oplossen heeft mijn absolute voorkeur. Helaas ben ik wel beperkt qua gereedschap: een schroevendraaier en een tangetje zijn m'n main tools.

Heel, heel graag zou ik wat advies ontvangen...

Groet,

Duncan
 

Indesitjelle

  • #2
Kijk maar eens in het andere topic dat op het moment loopt ( w144x) hier staat het antwoord al !
 

Duncan_AMS

  • #3
Ha Jelle,

Ja, de pressostaat is vaak de boosdoener.

Nu heb ik 'm eruit gehaald, en in geblazen. Zijn er nog andere manieren om te controleren of de werking nog intact is? Of is de enige optie een nieuwe te kopen, met als risico dat het uiteindelijk toch aan de printplaat ligt.

Daarnaast, de dame van Indesit had het over een 'defect in niveaumeting'. Wat is dat, en hoe controleer je dat?

Hartelijk dank voor je reactie!
 

Indesitjelle

  • #4
Hoi,

met doorblazen e.d is niet te controleren of de pressostaat ok is, ik zou een nieuwe bestellen in de hoop dat het ermee is opgelost, in 99 van de 100 gevallen komt een fc10 uit de pressostaat
 

Duncan_AMS

  • #5
Ter afsluiting:

De monter van Indesit is vandaag langsgeweest, maar zonder resultaat.

Eerst de pressostaat vervangen, geen verandering.
Daarna de printplaat, van foutmelding 10 werd het foutmelding 3. Meerdere puntjes doorgemeten, de geheugenchip gereset, allemaal zonder resultaat.

Na een uur is mijn wasmachine dan ook officieel doodverklaard. Overigens blijft de foutmelding - na het terugzetten van de originele onderdelen - nu 3 ipv 10.

In elk geval dank voor alle informatie, ik had nu in elk geval wel een beetje door waar de monteur mee bezig was.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #6
Hebt u het slangetje dat naar de pressostaat loopt ook doorgeblazen ?
Daar kan ook rommel in zitten.
 

Requist

  • #7
Ik heb dit probleem ook gehad met een W143X. Oplossingen op het internet variëren van druksensor, netfilter en mainboard vervangen.
Willekeurig vervangen hou ik niet zo van en de diverse onderdelen los van elkaar werkten naar mijn idee prima. Capaciteiten en spoelen netfilter ok, druksensor schakelt ongeveer waar dat zou moeten en mainboard kon meestal prog 1 met voorwas nog wel af handelen dus lijkt ook niet defect.
Na een beetje meten heb ik een oplossing gevonden die even eenvoudig als stomzinnig is; 2 capaciteiten van 10nF tussen de bruine en blauwe lijnen van de druksensor. Eenvoudig spreekt voor zich, stomzinnig omdat de druksensor hard schakelt en de wasmachine dus absoluut niet gevoelig zou moeten zijn voor stoorpiekjes op deze draden.

Mijn probleem is verholpen maar als dit andere mensen ook helpt lijkt het erop dat er iets raars aan de hand is bij Indesit. Enfin, helpt deze oplossing jou ook, laat het even weten want dan ga ik even informeren bij Indesit wat hier fout gaat.

Remco
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu