Inbouwspotjes vervangen

Talpa

  • #1
Het onderwerp is al vaker ter sprake gekomen, maar tot nu toe heb ik geen eenduidig antwoord kunnen vinden. Mijn badkamer is voorzien van inbouwspotjes waarvan er nu nog maar een werkt. Dat is een beetje donker, dus ik wil ze graag vervangen.
Het lijkt echter wel alsof ik de complete spot uit het plafond moet halen om de lampjes te kunnen verwisselen. Echter, 3 van de 4 spotjes zitten muurvast in het plafond. Nu las ik wel ergens over de ring om de spot eruit halen, maar ook dit lijkt onmogelijk. De enige beweging die ik hier in krijg is een kleine kanteling (wat ook zo hoort). Wie kan mij helpen?

 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #2


deze samen knijpen

veer er uit en dan ring er uit

 

Talpa

  • #3
Bedankt voor je reactie Henk. Dit is alleen niet mogelijk. Ik heb geprobeerd wat duidelijkere foto's toe te voegen van hoe de binnenkant eruit ziet.


 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #4
Zo te zien zit er aan de binnen zijde 3 klipjes dus je moet gehele spot er uit halen en de lampjes zitten in de ringen geklikt.

weet je ook een merk van deze spots
 

Talpa

  • #5
Ik weet helaas geen merk. Ik huur dit appartement dus ik heb de spots ook niet zelf laten plaatsen. k heb er dus tot nu toe een uit weten te krijgen, maar de anderen zitten muurvast in het plafond.
Ga nu proberen of het lukt bij de klemmen te komen door het lampje naar binnen te drukken.

Edit: Gelukt. Heb uiteindelijk met grof geweld de spotjes uit het plafond getrokken door een schroefendraaier tussen het plafond en het betreffende spotje te zetten. Wel wat beschadigingen, maar dat is met een laagje verf wel weer op te lossen. Dank voor het meedenken in ieder geval!
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu