In de muur afdoppen van leidingen

FJ28

  • #1
Hallo,

Laatst is er bij mij een nieuwe CV installatie geplaatst waarbij ook 2 nieuwe radiatoren geplaatst zijn. Nu wilde ik in de badkamer de positie van de radiator veranderd hebben.

In 1e instantie werd er geopperd de bestaande leidingen in de muur af te doppen en de nieuwe leidingen ergens anders vandaan te halen.
Volgens de monteurs die kwamen plaatsen was dit opeens niet meer mogelijk en hebben ze de leidingen vanaf de bestaande positie doorgetrokken. Weliswaar met mijn toestemming op dat moment maar nu heb ik daar toch spijt van want het ziet er niet uit!!!

Kan het kloppen dat bepaalde leidingen niet af te doppen zijn? Ze zeiden iets in de trant van dat de draadsnijder niet om de leiding paste...
 

Fiesiekus

  • #2
Als je een leiding vanaf een bepaald punt kunt doortrekken, kan je 'm op datzelfde punt ook afdoppen. Of dat afdoppen ook netjes staat, is een 2-de.
 

Kanterz

  • #3
Als die leidingen dicht tegen de muur zitten, dan kan er idd geen draadsnijder tussen nee..
maar je hebt dan nog wel de optie om met losse draadsnijkop+tang te werken, of een stukje uit te muur te kappen zodat draadsnij-ijzer wel past.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #4
Uit de forumregels:
Een diagnose, offerte of reparatie, die reeds gedaan is door een bedrijf of monteur, kan niet worden beoordeeld via dit forum. Het is op afstand niet vast te stellen of zo iemand zijn werk al of niet goed heeft gedaan, en de vakmensen op dit forum zullen hun collega's ook niet afvallen. Hetzelfde geldt voor door derden uitgevoerd werk van welke aard dan ook: vragen te maken hebbend met het niet goed uitgevoerd zijn ervan zullen direct gesloten worden.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu