Iemand ervaring met PVC vloer met houtlook

AHSG

  • #1
Wie o wie heeft er ervaring met een PVC vloer met houtlook? Het idee om een houtlook met vloerverwarming te kunnen combineren spreekt mij zeer aan. Krast de vloer? Lijkt t erg nep? Andere negatieve en/of positieve ervaringen?
 

Mn22

Vaste beantwoorder
  • #2
Prima materiaal. Zeker in combinatie met vloerverwarming is het een betere keuze dan hout of laminaat. De warmtegeleiding is veel beter.

Een goede kwaliteit ziet er zeker niet nep uit en de krasgevoeligheid valt mee. Zeker niet slechter dan van laminaat of hout. Wel is het zaak dat de ondervloer goed vlak is. De betonvloer moet dus eerst geëgaliseerd worden met egaline voordat de pvc stroken erop geplakt kunnen worden.
 

MvanV

  • #3
Ik heb zo'n waterbestendige vloer.

Het krast niet snel, het blijft redelijk goed. Veel beter dan ons redelijk dure andere laminaat in ieder geval.
Heb er alleen met het verzetten van de wasmachine een stukje toplaag afgestoten. Gelukkig blijkt de binnenkant ook een bruintint, het lijkt nou eigenlijk nog beter.


Wat me het grootste nadeel lijkt is dat ze matig tegen UV licht kunnen. Dus niet in een al te zonnige kamer. Bij ons in de badkamer verbleekt het totaal niet, maar ik zou ze niet in een serre leggen.
 

Laminaat

  • #4
Een goede PVC vloer kan tegen een stootje en ligt vaak projectmatig in grote kantoren. BV ligt er zo'n vloer in de ARENA waar toch enkele duizenden mensen lopen.

Raad het niet aan zelf te leggen omdat er wat extra aandacht aan de ondervloer besteed dient te worden.

O.a. egaliseren. Dit kan met egaline of met speciaal daarvoor bestemde vloerplaten wanneer men verplicht is de vloer zwevend te leggen.

Succes
********
 

Steven

  • #5
Wij hebben een dergelijke vloer van het merk Metroflor, kersenkleur met projectkwaliteit. Wij hebben deze vloer gekozen omdat deze goed combineert met vloerverwarming. Van een afstandje ziet het er mooi uit. Van dichterbij is beter zichtbaar dat het kunststof is. Dit materiaal is niet goedkoop. Het is duurder dan goede kwaliteit laminaat en benadert de prijs van parket. Wij hebben ook gekeken naar keramisch parket, maar de soorten die realistisch zijn zijn buitengewoon duur.

De vloer is gelegd door een daarin gespecialiseerd bedrijf hier in de buurt. Eerst is de vloer behandeld met egaline en vervolgens zijn de delen ingelijmd. Daarna is een door de leverancier geadviseerde polish aangebracht.

Wij zijn niet tevreden over de krasvastheid van de vloer. Enkele dagen na het leggen zagen we al krassen in de toplaag. In het algemeen niet hele diepe krassen, maar vooral bij strijklicht wel erg zichtbaar. Wij lopen niet met schoenen in huis en meubels zijn met vilt bedekt. We hebben wel een grote hond maar volgens de legger mocht dat geen probleem zijn.

De legger heeft de krassen bekeken en erkende dat dit niet normaal was. Vervolgens zijn we in een langdurige discussie verzeild geraakt tussen legger, groothandel en importeur. Hoewel onze voorkeur uit ging naar een compleet nieuwe vloer zijn we uiteindelijk akkoord gegaan met het aanbrengen van een nieuwe krasbestendige polyurethaanlaag van een daarin gespecialiseerd bedrijf. Hoe deze zich houdt is afwachten.

Tot zover onze ervaring met dit product. Meer ervaringen met PVC vloeren staan overigins in het Tros Radar forum en het Viva (!) forum.
 

AHSG

  • #6
De Metroflor is indd ook een vloer waar onze interesse naar uit ging. rond de €50 per m2. Maar uw verhaal klinkt minder positief dan ik tot nu toe gehoord heb. Ik ben erg benieuwd hoe de nieuwe krasbestendige polyurenthaanlaag zich houdt...
 

AHSG

  • #7
Ik wist niet dat ze niet goed tegen UV licht konden. Onze kamer zal veel zon binnen krijgen ivm een zijde met veel glas op het zuiden... Dus dit is een nadelig punt wat we in gedachten moeten houden!
 

Mn22

Vaste beantwoorder
  • #8
UV bestendigheid zal niet slechter zijn dan van laminaat. Vergeet niet dat het motief bij laminaat ook bestaat uit bedrukt papier.
 

MvanV

  • #9
Het is niet alleen verkleuren. Plastic wordt ook dof in de zon.

WIj hebben er geen last van, maar het is een badkamer, valt weinig licht in.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu