Ideale instellingen NEFIT HRC30 CW5

Nl12439

  • #1
Goedendag allen,

Recentelijk een nieuwe ketel opgehangen daar de oude (Agpo Econpact 27C) aan het einde van zijn tijd was. De keuze voor de nieuwe is mede gebaseerd op het warm water debiet (en voorbereiding voor een uitbouw van onze woning in de nabije toekomst). We zijn tot nu toe zeer tevreden met de ketel, maar kan het toch niet laten om te kijken of hij efficiënter ingesteld kan worden.

Na enige discussie tijdens een verjaardag afgelopen week-end vraag ik mij af wat nu de ideale instellingen zijn voor deze ketel (CV zijdig). De ene zegt 80graden, de ander 90 en weer een ander 70 Tcv. Ook was er discussie over de instellingen van de ketel modulatie (nu max 100%) en pomp modulatie (nu min 50 - max 100).

Zijn er mensen hier aanwezig die een lichtje kunnen laten schijnen op de duisternis van het "tunen" van de ketel. Zoja, dan graag ideeën.

Alvast bedankt.

Alex en Maaike
 

Ingmar89

Specialist Verwarming
  • #2
Als er een ideale instelling was, dan kon je het niet meer veranderen. Maar de instellingen doe je noemt zijn afhankelijk van de installatie en de comfortwensen die je hebt.
-Voor wat voor temeraturen zijn de radiatoren ontworpen?
Daarvan hangt de aanvoertemperatuur instelling af. Verder, hoe hoger de aanvoertemp, hoe sneller je huis opwarmt. Maar ook hoe meer gas je verbruikt.
Het vermogen van de ketel stel je in op het aanwezige vermogen aan radiatoren. oftewel, alles optellen.
De instelling van je pomp hoort bij waterzijdig inregelen.
 

Xr8

  • #3
Deze ketels regelen dat zelf wel. Vooral als ze uitgevoerd zijn met een goede bijpassende thermostaat dan kun je de temperatuur best op 90 graden zetten. De ketel zal het praktisch nooit halen. Voordeel is dat wanneer het extra koud is de ketel het wel kan en ook dan de woning goed kan verwarmen.

Af fabriek zijn deze toestellen al goed ingesteld, het is hoofdzakelijk wat na of bijregelen als het al nodig is.

Als je een wat oudere woning hebt dan zijn radiatoren vaak op 90/70 graden uitgerekend. Ga je dan de cv temperatuur op bv 60 graden instellen dan loop je het risico dat de radiator capaciteit te gering is om de boel goed warm te krijgen.

Succes.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu