Hulp nodig bij ATEA Portofoon.

NoahVayu

  • #1
Beste allemaal,

Het appartementencomplex waarin ik woon gebruikt beneden bij de hoofdingang een intercompaneel. In de woningen hangen portofoons van ATEA. Het gaat hier om een wat ouder type, dus geen video. Enkel spraak verbinding. De ATEA portofoon heeft de bel in de portofoon zelf.
Bij de eigen voordeur van het appartement zelf, heb ik een belknop naar een oude meganische bel.

Beide bellen hebben een geluid wat oorverdovend is. Ik wil hier dus van af. Sterker nog, ik zou graag mogelijk maken dat ik het geluid zou kunnen plaatsen op een (eventueel draadloos) kastje, wat ik vervolgens gewoon uit zou kunnen zetten (bijvoorbeeld wanneer de kleine slaapt).

Zou iemand mij kunnen vertellen of dit mogelijk zou zijn? Ik verwacht dat ik rood en blauw, zowel van de portofoon als van de deurbelknop boven, zo moeten kunnen aansluiten op een andere bel?

Alvast hartelijk dank voor de moeite!
 

Tom345

Specialist Elektra
  • #2
Laten we beginnen met de mechanische bel:

Die zou je zonder problemen moeten kunnen vervangen met bijna alles wat er op de markt is aan bellen en gongs. Kijk even in je meterkast welke uitgangsspanning je beltrafo heeft. Met 8 Volt zit je goed.
Een schakelaar kun je zonder problemen plaatsen tussen een van de draden en je nieuwe bel. Misschien dat er zelfs al eentje aan je beltrafo zit.

Wat betreft de deurtelefoon, hebben we tenminste het typenummer nodig of een foto van het geopende toestel.
Let op: Bij sommige systemen mag je niet zomaar draden loshalen, omdat het systeem anders opnieuw geprogrammeerd moet worden.
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #3
99% zeker dat hier een klassieke NOv903 zit.

Hierin is 1 draad de beldraad vanaf de bellenpaneel, en 1 draad gemeenschappelijk voor deuropenermassa,belmassa en spreekluister massa.

Op de 8 polige connector kan je de beldraad losnemen en daar een standaard 8v wisselspanningsbel/gong op zetten en de 2e draad bij de massa draad opzetten.

Een beter systeem is de beldraad en massa te verbinden met een librastick en bij behorende gong.

1 stick ipv je huisbel, 1 ipv de intercom bel en de bijbehorende gong programmeren op beide drukkers.

P.S. zo'n ding heet parlofoon.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu