Huiskamer vloer jaren 30 woning isoleren vanuit de kelder

DenTheo

 • #1
Hi

Ik heb een jaren 30 woning met een houten vloer in met daarop laminaat. Het is weer wat kouder en ik heb het idee dat er heel veel kou vanuit de kelder komt en het misschien wel een goed idee zou kunnen zijn om de vloer tussen de kelder en de woonkamer te isoleren.

Gezien er de gebruikelijke balkensstructuur is met daarover de houten planken lijkt mij het het makkelijkst om glaswol / spijkerflensdeken tussen de balken te plaaten en dit simpelweg vast te nieten/spijkeren.

Mijn vragen zijn :

Welke kant moet de zilvere laag op komen ... instinctief zou ik zeggen naar de woonkamer om de warmte binnen te houden maar ik lees nogal veel verschillende dingen

Is het handig eerst kleinere latten/balkjes tegen de vloer aan te zetten om daar het isolatiemateriaal aan vast te maken ? op sommige plaatsen liggen de steunbalken best ver uit namelijk en mijn idee is om dan haaks op die balken een balkje te plaatsen waar het materiaal tussen kan.
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Jan

  Algemeen beantwoorder
  Moderator
  • #2
  Hebt u al gedacht aan dit soort isolatie, gemakkelijk aan te brengen en geen vocht in de isolatie.
  U hebt dan ook niets te maken meet de zaken die moet doen om de isolatie aan te brengen.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu