Houtschroeven of spaanplaatschroeven in een plug

Leo17

  • #1
Hoi klussers,

Opnieuw dit onderwerp aan de orde dat al eerder besproken is in een reeds gesloten thread (https://www.klusidee.nl/Forum/topic/schroefbevestiging-in-betegelde-wanden.20547/)
Samenvattend uit de vorige stukjes: in een plug moet je houtschroeven gebruiken, geen spaansplaatschroeven. Houtschroeven zijn dikker, en lopen ook dikker toe naar het einde zodat de plug beter uitzet. De draad is ook minder scherp waardoor hij minder in de plug snijdt en dus meer uitduwt.

Uit eigen ervaring (boekenplanken die ik langzaam zag wijken van de muur..) ben ik het hier volkomen mee eens. Voor dit soort planken (waar ik zo'n 150-200 kilo aan boeken opzet) gebruik ik standaard rails+armpjes. Deze bevestig ik tegenwoordig altijd met SX 8x40 (8 mm) pluggen en 5x50 Z2 Pozi drive schroeven die ik koop als setjes van het merk F.... met een visje. Prima spul.

Alleen, ik zoek dit soort schroeven met een Torx kop. Dus, verzonken kop houtschroef (geen spaanplaat!) met Torx 'aandrijving'. Heeft iemand ooit deze schroeven gezien, en waar kan ik ze kopen??

Groeten, Leo
 

Fiesiekus

  • #2
Recent heb ik trespa-platen met soortgelijke schroeven vastgezet, met torx. Alleen waren dat bolkopschroeven.
 

Leo17

  • #3
Hoi Fiesiekus,
Jij hebt ze in ieder geval al gevonden als bolkop.. Wie weet, misschien kennen anderen ze ook als verzonken (is nl. van belang omdat de plank in het systeem moet passen, ook als er een schroef zit...)
We wachten af... Groet, Leo
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #4
Metaalplaatschroeven, zogenaamde parkers, kan ook als vervanging van houtschroeven, die zijn in allerlei uitvoeringen te koop bij de ijzerwinkel.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Gerelateerde onderwerpen Antwoorden Datum
8
5

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu