Houtrotstop / impregneer

Ik ben bezig een kozijn te schilderen en heb een klein plekje met houtrot dat ik moet repareren. Nu lees ik her en der dat het aangeraden is om het hout eerst te impregneren met houtrotstop / impregneer voordat de 2-componenten epoxyvuller wordt aangebracht. Nu vind ik het een beetje overdreven om voor zo'n klein plekje meteen een hele fles houtrotstop te gaan kopen a 15 euro.

Is het echt noodzakelijk om dit te doen? En is er een goed huis-tuin en keuken alternatief dat men ook kan gebruiken hiervoor? Zou het bijvoorbeeld ook kunnen met randsealer?
 
Een nieuw kozijn is duurder dan de € 15 voor de impregneer. Ik zou daarom geen risico lopen en dat gebruiken. Het zorgt namelijk voor een betere hechting van de vuller.
 
Het impregneermiddel is hoofdzakelijk bedoeld om restanten zacht hout te behandelen, dit wordt dan hard.
 
Het ligt eraan welk reparatiemiddel u gebruikt. Fabrikanten verkopen graag. Reparaties op blank gemaakt hout ( en dat moet u) kunnen met 2K W...... ll direct worden gerepareerd. Hier is een impregneer zelfs onwenselijk. Evenwel zijn houtrotvullers/fillers altijd aan de prijs. U zult dus wel wat moeten investeren.
 
Wat ik verwarrend vind: houtrotimpregneer is bedoeld om zacht hout weer hard te maken staat in de beschrijving. Maar als je voldoende hout hebt weggestoken rondom het verrotte deel (dat is dus minimaal 1 a 2 cm. ) dan heb je toch ook geen zacht hout meer? Houtrotimpregneer doodt volgens mij niet de schimmelsporen.
 
@ kees de schilder: maar het principe blijft toch hetzelfde? Als er zacht hout overblijft dan kan dit schimmelsporen bevatten dus deze delen moet je verwijderen zodat hard hout overblijft. Dus de functie van houtimpregneer kan toch niet zijn om zacht hout weer hard te maken?
 
Hard maken is een groot woord. Impregneermiddel dient afhankelijk van welk middel wordt toegepast als hechtbrug tussen reparatiemiddel en de ondergrond. We noemen dit aanbranden. Het dood niks af. Dus repareren over een houtrot (schimmels) bevattende ondergrond heeft geen zin. Eerst moet alle rot verwijderd of afgedood worden.
 
Zit er nog wel een buiten unit?
Zo niet, dan zou je kunnen overwegen om alles weg te halen.
En mocht je ooit zelf een airco willen, ben je vrij een keuze voor merk en plaatsing.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Heb je problemen met wachtwoorden of reset, stuur een mailtje naar info a p e n staartje klusidee nl Nog niet geregistreerd? Registreer nu
or Log in via