Houtrot draagbalk boven kelder

CharlotteC

  • #1
Hoi!

In mijn huurwoning is de vloer boven de kelder (bij de voordeur) aardig bewegelijk. Hier is al eens eerder naar gekeken en toen heeft de huurbaas met wat hout een systeempje gemaakt waardoor er met behulp van een houten plank weer wat stevigheid werd gecreëerd. Dit heeft destijds wel iets geholpen maar omdat ik toch vaak wat lijk weg te zakken wanneer ik binnen stap heb ik er weer eens naar gekeken en zie dat het systeem is vastgemaakt aan - volgens mij - wat rotte draagbalken waarin denk ik ook wat houtwormen leven gezien de gaatjes.

Ik dien gebreken uiteraard door te geven, ik wil graag weten of dit - ondanks zijn gemaakte systeem - nog zo onveilig is als ik denk.

Ik heb ook nog een foto toegevoegd waarbij de muur van de kelder zichtbaar is. Ben ook erg benieuwd wat hiermee aan de hand is.



 

Boertje125

Vaste Beantwoorder
  • #2
Dat is geen rot die balken worden opgegeten door houtboorders
 

CharlotteC

  • #3
Bedankt voor de reactie.

Fijn dat het geen rot is maar die boorders stellen me natuurlijk ook niet gerust. Moet dit (spoedig) aangepakt worden of is dat niet met een foto te beoordelen?
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #4
Zo snel aan pakken, die beestjes wachten nergens op.
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #5
Zeker een particuliere verhuurder of huisjes melker ?
 

CharlotteC

  • #6
Inderdaad een particuliere verhuurder. Aardig wat problemen in huis waar ik last van heb maar waarvan hij zegt dat het geen noodzaak is op te lossen. Hij komt morgen toch kijken naar deze punten en ik probeer een goed beeld te krijgen van de situaties. Wil me niet aanstellen dus ik vertrouw graag op jullie oordeel.
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #7
Gezien de vele gebreken die je allemaal hebt aan het huis, denk ik dat de verhuurder alleen maar uit is om zo veel mogelijk geld binnen te harken, en zo weinig als mogelijk onkosten te hebben.

Misschien dat het tijd wordt om een andere woning te gaan zoeken en gaan verhuizen.

Ik wordt hier zo moe van, van dat klootjes volk.
Willen alleen maar geld vangen, en hebben schijt aan de rest.

Als er eventuele koper komen kijken, wijs ze dan op de vele gebreken die het huis heeft.
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #8
Die balk moet vervangen worden. En waarschijnlijk nog wel meer. De vloerplaat op die balk ligt op een paar multiplex stroken. Dat hoort ook niet. Ga op dat stuk vloer maar niet meer staan.
 

CharlotteC

  • #9
Bedankt IJkenhout,

Goed om jullie visie op deze situatie te horen en dat ik me niet aanstel met mijn gevoel dat het onveilig is. Dit stuk vloer ligt direct achter de voordeur dus het is een stuk vloer die je niet makkelijk voor langere tijd ontwijkt dus ik zal mijn huurbaas vragen dit zsm op te lossen.
 

Boertje125

Vaste Beantwoorder
  • #10
Je moet beginnen met het bestrijden van het ongedierte
anders kan je over een jaar of 5 weer aan de gang.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu