Houten zitting stoel (foutje..)

Robynvb

  • #1
Hai allemaal,

Ik heb een probleempje bij het opknappen van 4 schoolstoeltjes. Ik wilde graag het hout van de zittingen opfrissen door het donkerder te maken, maar ik ben een enorme beginner qua klussen + erg ongeduldig, dus dat is al niet een goede combi..

Ik heb het hout schoongemaakt met een simpel sopje. Vervolgens heb ik het opgeschuurd. Daarna heb ik het afgedaan met een natte doek om het zaagsel weg te halen. Daarna ben ik begonnen met het aanbrengen van "rambo interieurlak transparant zijdeglans koloniaal teak". Zodra dit opdroogde werden er allemaal vlekken in het hout zichtbaar (die daarvoor niet zichtbaar waren, en voor mijn gevoel niet door overtollige verf komen). Waar ben ik de fout in gegaan? Had ik het nog moeten ontvetten? Of geen natte doek moeten gebruiken? Of beter moeten schuren?

En valt dit nog op te lossen? Zo ja, hoe? Wordt dit verholpen door extra lagen aan te brengen (ik wil het sowieso nog donkerder dan dit)? Of kan ik bijv de donkere plekken bijschuren? Of moet ik deze laag helemaal opnieuw wegschuren?

Sorry voor alle vragen, maar zelf kom ik er in ieder geval niet uit! Alvast bedankt!

 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Er zijn m.i. een paar opties, u hebt niet genoeg geschuurd of niet lang genoeg laten drogen na het sopje en het afnemen met de natte doek.
Een sopje is niet geschikt om te ontvetten, gebruik hiervoor een biologische ontvetter, ontvetten hoort altijd plaats te vinden voor het schuren.
 

Robynvb

  • #3
quoten niet nodig als het er boven staat - mod

Ahh ja dat klopt denk ik wel.. Wat is nu de beste optie denkt u? Opnieuw schuren?
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #4
Ja.
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #5
Of teveel geschuurd: Deze zittingen zijn van (gestoomd en geperst) beuken multiplex. Als je door de toplaag schuurt, wordt de lijm zichtbaar.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu