Houten schutting op betonnen tegels

Amateurklusser7899

  • #1
Hoi

Ik woon op een appartement op de begane grond. Hier is achter het gebouw een stuk dat vol betonnen tegels ligt. Elk appartement heeft een stuk 'eigendom', onderling afgeschermd door een laag doorzichtig metalen hek.

Ivm de VVE mag ik niet in de tegels boren, en ik mag niets aan het hek vastmaken. Maar ik wil dus toch een houten schutting van 1m80 zetten. Ik zat te denken aan het maken van een betonnen basis, waar ik de steunpalen dan in zet. Door de vorm (zie plattegrond afbeelding, ik ben gearceerd) zou die dan niet mogen kantelen.

Die betonnen basis zou dan bv 12cm breed zijn, 20cm hoog. En daar dan palen in verankeren van 6x6. En dan tussen de palen zelf de latten bevestigen langs beide kanten (ivm zicht).

Eventueel alternatief is een aantal van die betonnen tegels zelf vervangen door grotere varianten, en daar toch op bevestigen op mijn deel. Gaat niemand lastig over doen denk ik, moet ze dan alleen mogelijk vervangen als ik het verkoop.

Maak ik hier ergens een serieuze inschattingsfout oid? Alle advies is welkom.

Bovenaanzicht. Rood = muur, mag ik ook niets op bevestigen.

 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #2
Bij de eerste windvlaag ligt alles om...

Verhouding in de grond / boven de grond is 1/3 vs 2/3. Dus bij een schutting van 180 cm hoog moeten de staanders 90 cm diep de grond in.
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #3
Wat is er te zien op die schets?

Tegen omwaaien moet je schoren aanbrengen. Kijk eens naar een bouwhek. Daar zitten blokken onder van 70cm breed. Een bouwhek is open (wind waait er doorheen), maar ze waaien toch regelmatig om.

Wat ziet de vve dan voor oplossing? Als ze zulke (mogelijk onredelijke) eisen stellen, moeten ze ook nagedacht hebben over wat wel mogelijk is. Een paar tegels eruit halen?
 

Amateurklusser7899

  • #4
Te vroeg gejuicht helaas. Moet expliciet toestemming vragen op de vergadering om iets neer te zetten, zelfs als ik niets bevestig.

Hopelijk ben ik volgend jaar terug :) mag een slotje op
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu