Hout over tegelvloer heen, en dan weer tegelen?

Dorieef

  • #1
Hallo,
Ik ben bezig de badkamer te renoveren en heb daarin tegels op een houten vloer liggen. In de doucheruimte moeten die tegels er helemaal af en het hout moet gerepareerd worden. (Lekkage geweest.)er ontstaat dan een ondergrond om te tegelen. De rest van de badkamervloer is goed, de tegels zitten goed vast. Ik ben van plan een verdiepte douchevloer te maken (door de schuine muur kan er geen bak in) Ik dacht een houtlaag over de tegels heen te leggen en daar bovenop te tegelen. Hierdoor ontstaat en een diepteverschil van de dikte van het hout tussen het vloergedeelte van de douche en de rest van de badkamer. Voordat ik ga tegelen wil ik een polyesterlaag aan laten brengen, zodat er een echte waterdichte vloer ontstaat.
Kan dit, is het een raar idee of moet ik toch alle tegels verwijderen van de vloer? Graag advies.
 

Frank

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #2
Ik snap je verhaal niet helemaal, je hebt een houten vloer met daarop tegels.
Je hebt een gedeelte van de tegels weggehaald,
Het hout moet gerepareerd.
En je wil hout over de tegels, een polyesterlaag en dan weer tegels? Dat is een beetje onduidelijk (en dus wordt er niet zo gauw gereageerd denk ik)

Tegelen op hout in een badkamervloer vind ik geen goed idee (niemand denk ik).
Als het over een niet te groot oppervlak gaat, zou ik alles er uit halen (tegels en hout) en er een zwaluwplaat op leggen, daarop een betonlaag en daarop tegelen.

Er is ook al heel wat geschreven over het aanbrengen van een easydrain in een dergelijke vloer dus daar kan je met de zoekfunctie een hoop info over vinden.
 

Dorieef

  • #3
Dank voor je advies. Ik kijk verder.
vr gr

dorieef
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu