Hout lijkende kunstof balken

Emperedora

  • #1
Hallo, klussers

Ik ben op zoek naar op eiken lijkende kunststof balken van polystyreen. Of PVC of piepschuim deze "nep" balken zijn bijna niet van echt te onderscheiden robuuste oude balken voor een balken plafond.

Ik heb ze vroeger gekocht bij de Hornbach in Zaandam en kan nergens de fabrikant meer achterhalen, misschien weet iemand op dit forum waar deze nog te koop zijn.

Alvast bedankt voor de reactie.
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #2
Het zou kunnen zijn dat het door jou genoemde materiaal nergens meer te koop is.

Vermoedelijk omdat zowel polystyreenschuim als PVC bekend staan als zeer gevaarlijk in geval van brand! Om die reden is het bij de meeste woningbouwverenigingen gewoon verboden die materialen te gebruiken.

Zie bijvoorbeeld deze folder van een woningbouwvereniging of deze tekst over APK voor vastgoed. (offline)

Volgens dit artikel (helaas ook niet meer beschikbaar) uit de brandweer wereld is het zo dat brandverzekeraars zelfs niet uitkeren indien polystyreenschuim onafgedekt (met bijv gipsplaat) is gebruikt!

Misschien denk je er liever nog over na?
 

Emperedora

  • #3
Denk je dat het ook buiten niet gebruikt mag worden?
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #4
Dat kan ik niet beoordelen, ik heb alleen genoemd wat ik zoal tegengekomen ben... en dat om die reden dat materiaal vermoedelijk niet meer verkrijgbaar is.

Gezien de brandbaarheid zou ik zoiets zelf ook niet willen gebruiken in een prieel of onder een afdak, want juist daar worden nog wel een kaarsen, sfeerlantaarns, fakkels of een barbecue gebruikt.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu