Hollewanddoos ABB hw52-f: plaatsen tuitje lukt niet

arjenr

  • #1
Ik ben bezig met het plaatsen van onderstaande hollewanddozen (ABB hw52-f). Deze dozen komen in een wand waarbij achter het osb en gips een laag isolatie zit. De laatste +/- 30cm van de elektrabuizen is flexibel.

https://tweakers.net/i/3cesyRYWs1oiWT2we-JykomB-CQ=/full-fit-in/4920x3264/filters:max_bytes(3145728):no_upscale():fill(white):strip_exif()/f/image/eEkR1Icq4tTzlFpK4r1YJgxH.webp?f=user_large


Het plaatsen van de dozen gaat zonder problemen, maar het achteraf plaatsen van het tuitje (zie onderstaande afbeelding) gaat voor geen meter. Er lijkt teveel weerstand te zijn door de isolatie, waardoor ik het tuitje niet gekanteld en omhoog geschoven krijg. Het is echt heel frustrerend, want ik moet er nog een hoop doen.

https://tweakers.net/i/7ZL8gc73kF8XaD3DLHqLaoS7Uvc=/full-fit-in/4920x3264/filters:max_bytes(3145728):no_upscale():fill(white):strip_exif()/f/image/TLqWzkNwJ2Sj5myUNS44ggtw.webp?f=user_large


Ik ben bijna geneigd om een ander merk te kopen. Maar ik heb geen idee welke wel goed/fijn werken. Iemand een idee?
 

XanderH

Specialist Elektra
  • #2
Wat is de totale dikte van het OSB + gips? Deze dozen zijn voor een wanddikte van maximaal 27mm, als je daar overheen gaat is dat misschien de reden dat het niet goed past?
 

arjenr

  • #3
De totale dikte is 22,5 mm (10mm osb en 12,5 gips). Het probleem zit 'm in dat de flexibel, ondanks dat deze minimaal 30cm lang is, niet flexibel genoeg is. Het tuitje erin plaatsen kost ook erg veel kracht (en dan nog lukt het niet).
 

Nth

  • #4
Heb je geprobeerd iets van de isolatie weg te halen?
Ligt het wel aan de isolatie? kan je de flexibele buis wel zo ver naar achter schuiven?
 

Jackd

Vaste Beantwoorder
  • #5
Probeer het eens zonder doos. Krijg je het tuitje dan wel op z'n plek?
Als de flex buis te lang is lukt dat niet.
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #6
Kijk of je de flexbuis door de tuit kan trekken.
Dan kan je de overlengte in de doos afzagen.
Dit gaat als je 16mm flex hebt gebruikt.
Bij 19mm gaat dat niet maar dan moet je eigenlijk het zakstuk in de wand 1 maat groter nemen als 19mm zodat je de 19mm buis erin kan schuiven, dan heb je speelruimte voor de tuit.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu