Hol/verend stukje zandcement dekvloer

sooster010

 • #1
Goedemorgen,

Wij hebben 4 weken geleden zelf een zandcement dekvloer gestort. Dit is allemaal goed gegaan en de vloer ziet er goed uit. Echter bij één van de dilatatievoegen merk je dat aan één kant de vloer in de hoek een beetje "lossig" ligt. Hij klinkt op een oppervlakte van ongeveer 30 bij 30cm hol en je kan hier het puntje ongeveer 0,5 tot 1mm indrukken. Het betreft hier een zwevende dekvloer met vvw. In dit hoekje ligt toevallig geen buizen.

Over de vloer wordt getegeld waarbij de voegen van de tegels natuurlijk met de dilatatie voeg meelopen. Echter verwacht ik dat het verende stukje dan altijd nog merkbaar is nadat de tegelvloer erop ligt.

Ik neem aan dat dit komt door de manier van drogen van de vloer, echter vraag is mij af of ik iets kan doen om dit tegen te gaan?
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Walker

  Specialist Deuren en Kozijnen
  Moderator
  • #2
  Wat is de laagdikte van de dekvloer?
   

  sooster010

  • #3
  Ongeveer 6 centimeter in die hoek
   

  Marcn.88

  Vaste Beantwoorder
  Moderator
  • #4
  waarschijnlijk staat in die hoek de isolatie omhoog waardoorer amper dekking is en de vloer dus meeveert met de isolatie, enigste oplossing is om dit stuk te verwijderen en dan opnieuw smeren
   

  Rola

  Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #5
  Schotelen van dekvloeren is een bekend fenomeen.
  Afdekken na aanbrengen zodat deze langzamer droogt helpt wel, maar voorkomt dit niet volledig.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu