Hoeveel zakken betonmortel?

Melvinv

  • #1
Ik ga komende maand onze nieuwe badkamer voorzien van een zwaluwstaart vloer en ik heb geen idee hoeveel 25 kg zakken betonmortel ik nodig heb. Het gaat om een badkamer van 3 meter bij 2,5. ik geloof dat er 4 cm beton op moet? En welke zakken bij de hornbach of gamma raden jullie aan? Hier een leek op het gebied van verbouwen maar met hier en daar wat hulp gaat dat helemaal goed komen.
Alvast bedankt!
 

Frank

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #2
Lees dit eens door.
Onderaan staat hoeveel dikte en hoeveel beton je nodig hebt.
 

Melvinv

  • #3
Bedankt voor de link! Daar zal ik in elk geval wat aan hebben.

Ik zal de vloerbalken moeten verstevigen aangezien we een bad gaan plaatsen. Het gewicht van de betonnen vloer en een vol bad gaan de balken niet trekken denk ik. Ik moet de vloer nog eruit halen dus ik weet de afmetingen en situatie niet. Stel ik kan iets de hoogte in gaan. Kan ik dan gewoon een 22 mm underlayment er bovenop schroeven? Of een stalen plaat aan de onderkant?
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #4
Je zult waarschijnlijk hogere balken (bij) moeten plaatsen. Eea afhankelijk van de huidige balkmaat en h.o.h. afstand. Een plaat bovenop de balk schroeven/spijkeren heeft niet hetzelfde effect als een grotere balk. (Al zal het wel iets schelen)
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu