Hoeveel kost het compleet nieuw aanleggen van elektra?

Nenaa

  • #1
Mijn partner en ik hebben enige tijd geleden een huis gekocht. Het betreft een monumentenpand in erg slechte staat, we hebben het huis tot casco afgebroken, er was elektra met twee groepen aanwezig en geen cv. Nu moet de elektra geheel opnieuw aangelegd worden (dus inclusief groepenkast, wandcontactdozen, draden trekken etc). Mijn partner zal dit zelf gaan doen met behulp van een bevriende elektricien. In verband met de begroting zou ik graag willen weten hoeveel dit aan materiaal ongeveer zal kosten. Het betreft een kleine eengezinswoning met twee slaapkamers. Ik hoop dat iemand een antwoord heeft op mijn vraag!
 

Jan20

  • #2
Daar kan je vanuit hier niet beoordelen en wij geven op dit forum ook geen kostenindicaties.

Het lijkt mij ook niet zoveel moeite om zelf even naar een bouwcentrum te gaan en zelf te noteren wat je allemaal nodig hebt en bij elkaar optellen :cry:
 

Millew

  • #3
Het grootste deel van de kosten gaat zitten in de groepenkast en schakelaars en contactdozen. Aangezien die sterk varieren in prijs al naar gelang kwaliteit en merk is daar niets zinnigs over te zeggen.
Als je weet wat en hoeveel je daarvan nodig hebt, dan tel je daar nog ca. 10 euro bij op voor elke doos of groepje dozen voor het overige materiaal, dan zit je aardig in de buurt.

Prijzen van spullen kan je op internet vinden bij tal van online shops.
En de bevriende elektricien moet toch ook wel een idee hebben?
 

Nenaa

  • #4
Aangezien we op het moment nog bezig zijn met het vernieuwen van de verdiepingsvloer en het uitgraven van de kelder zijn we nog niet zover in de verbouwing dat we al daadwerkelijk met de elektra bezig zijn. Mijn vriend vindt begroten niet zo nodig dus is totaal niet met de kosten bezig. Ik (leek) dacht dat er vanuit dit forum misschien wel mensen zouden zijn die ongeveer kunnen zeggen hoeveel zoiets bij elkaar kost. Natuurlijk kan ik opzoeken hoeveel een groepenkast kost maar dan ben je er natuurlijk nog niet. In ieder geval bedankt voor de informatie.
 

Fiesiekus

  • #5
Om een idee van de variatie in prijze te geven: nieuwe groepenkast leveren, aarde aansluiten en plaatsen; €500 - €1000.
 

Ronald42

  • #6
Als er al een goede aarde aanwezig is. Dat wil er in dit soort panden nog wel eens aan mankeren.
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #7
Zonder plattegrond en ontwerpen is er niets zinnigs over te zeggen.
 

Millew

  • #8
Dat vond ik toch wel een zinnige opmerking :lol:
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu