Hoeveel aardleks op één hoofdschakelaar

Jurgendb

  • #1
Ik heb mijn groepenkast laten vervangen door een erkend installateur (ongeveer een jaar geleden).

Heb nu een nieuwe kast met:

* 1 hoofdschakelaar
* 3 aardlekschakelaars met elk 4 groepen
* 1 aardlekschakelaar met fornuisgroep

Kan ik nog 1 aardlekschakelaar laten bijplaatsen met 4 groepen op dezelfde hoofdschakelaar?

In de kast is nog ruimte. Ik wil geen zwaardere apparaten gebruiken maar de apparaten in de nieuwe keuken ontkoppelen en elk een eigen groep geven (en verdelen over de verschillende aardleks).

Bij voorbaat dank voor jullie hulp. Jurgen.
 

Fiesiekus

  • #2
Kan.
 

Sxnder

Specialist Elektra
  • #3
Op die ene ALS met fornuisgroep zouden ook nog 3 groepen bij mogen. Maar kun je niet eea wat slimmer indelen zodat er groepen vrijkomen voor je apparaten? Het kan natuurlijk maar 17 groepen voor een huis, tuin en keuken installatie is wel erg veel.
 

Jurgendb

  • #4
@ Sxander,

Terecht punt: 17 groepen is inderdaad veel en door te schuiven, zou ik zeker nog wel een paar groepen kunnen besparen. Maar dan zou ik in de meterkast een paar groepen moeten samenvoegen. Buiten groepenkast is weinig ruimte en in een groepenkast samenvoegen vind ik minder fraai.

Voor mij is het het eenvoudigste een paar groepen bijplaatsen. Ik wilde de volgende apparaten op een eigen groep plaatsen:
* wasmachine
* wasdroger
* bad/Whirlpool
* vaatwasser
* vriezer gecombineerd met afzuigkap
* magnetron

* Tav van fornuisgroep: op deze ALS wil ik tzt nog een krachtgroep bijplaatsen en daarom wilde ik deze ruimte reserveren.
 

Sxnder

Specialist Elektra
  • #5
Je moet het natuurlijk helemaal zelf weten, maar het samenvoegen van groepen zou eventueel met lasdoosjes boven de groepenkast kunnen, 6 afzonderlijke groepen voor je apparaten, hou je nog 6 algemene groepen over plus je krachtgroepen. Is ook niet weinig...
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu