Hoelang blijft asbest in de lucht zweven na verwijdering?

Dametje25

  • #1
Laatst had ik gepost over de verbouwing van onze badkamer en dat ik bang was voor het vrijkomen van asbest.
Maar nu heb ik nog een vraag.Ons huis is van 1969.Wij weten natuurlijk niet wat eerdere bewoners hebben gedaan.Stel dat vorige bewoners zonder bescherming asbestzeil uit een vertrek hebben getrokken,hoe gevaarlijk is dat voor ons?
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #2
Ik denk dat er meer gevaarlijke stoffen in de buitenlucht zweven dan in je woning.

Er is maar 1 oplossing voor uw geestelijke probleem, ASBEST ONDERZOEK laten doen.
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #3
Dat kan niemand je zo zeggen.

Stel dat er inderdaad asbest-deeltjes zouden rondzweven, dan zullen die verdwijnen doordat ze neerslaan, weggeventileerd worden, opgedweild worden etc. Hoe lang het duurt voor alles weg is (als er al wat is!) kan niemand zo bepalen.

Wil je exact weten of er (nog) asbest is, dan zul je metingen moeten laten doen.Dat is echter een kostbare geschiedenis en het is maar helemaal de vraag of het in jouw geval zinnig is.

Zo groot is de kans niet dat er door werkzaamheden veel asbest in je huis rondzweeft. Ik denk, als ik je andere vraag lees, heel eerlijk gezegd dat je problemen rond asbest eerder in je hoofd zitten dan daadwerkelijk in huis.

Die opa van jou, die dood is gegaan door het werken met asbest, zal denk ik regelmatig in contact zijn geweest met die troep. Gezaagd, geboord, zwaar asbeststof ingeademd. Destijds keken ze niet zo nauw, vooral niet in de (asbest-)industrie. Is wel heel iets anders dan de situatie die jij nu beschrijft!

Je zou het beter maar proberen een beetje van je af te zetten. Als je zo vol angst moet leven... :?
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #4

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu