Hoekprofiel voor gipsplaat gekocht: staat in de haak?!

Fro123

  • #1
Hallo, ik heb gisteren een stel hoekprofielen gekocht om de buitenhoeken van mijn gipsplaat wand mee af te werken. Het zijn van die simpele hoekprofielen voor 1mm laagdikte met allemaal van die gaten in het materiaal.

Maar ik zie dat alle hoekprofielen niet haaks zijn, maar 'in de haak' staan. (De hoek is grofweg 60 graden...) Is dat gebruikelijk? Hoe krijg ik die profielen nu haaks? Als ik ze op de hoek druk en dan hard duw, dan nog worden ze nog niet haaks.

Heb ik verkeerde profielen gekocht, of is er een trucje dat ik niet ken?

Alvast bedankt, groeten,

Frank
 

StucDennis

Specialist Stukadoor Werkzaamheden
  • #2
Deze staan inderdaad iets naar binnen gebogen dit moet wel om een laag dikte te creëren om de strip weg te werken en voldoende houvast te creëren. De strip zal de hoek niet haaks maken dat moet je doen door haaks te stukadoren.
 

Wa2ygo

  • #3
Ik heb denk ik dezelfde stucprofielen gekocht en constateer hetzelfde probleem. Als het klopt wat StucDennis zegt, dan is de laagdikte toch veel meer dan de aangegeven 1 mm?
 

MW.J

  • #4
Als je niet gaat stucen dan gipsplaten buiten hoek afwerken met flexcorner / papierband
 

Sander 1972

  • #5
Een stucadoor zal dun smeren om dik te verdienen.


En niet iedere hoek is perfect, en de een zal 1mm en de andere dikker.
 

StucDennis

Specialist Stukadoor Werkzaamheden
  • #6
Strippen zijn er in allerlei verschillende maten en materialen. Ik heb een foto toegevoegd. Het punt waar ik mij duim houd steekt iets meer naar voren dan waar de gaatjes zitten. Op de foto is een dunpleister strip en hierdoor zal er altijd 2 mm materiaal de strip bedekken. De strippen zijn niet perfect haaks en staan altijd naar binnen gebogen anders kun je er niet een laagje materiaal over heen zetten. En nogmaals @ waytogo. Als jij een inwendige of buitenhoek haaks wil hebben, moet je muren uitlijnen. Dat gaat niet automatisch met een strip. Je moet dat uitmeten/teken op vloer met behulp van kruislijnlaser/smetkoord en haakse hoek(of je maakt van hout een groote haakse hoek doormidden 3,4,5 steek. Wanneer je de hebt kun je strippen te lood stellen vanaf dat punt. Zo krijg je het perfect

20220516_225336.jpg
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu