Hoe sluithaak te monteren (Bauknecht DML 650 WS)?

frankklussen

 • #1
Hallo Klussers,

Ik heb een nieuw sluithaakje voor het filter van mijn Bauknecht afzuigkap aangeschaft. Er horen twee van die sluithaakjes op het filter te zitten aan elk uiteinde, 1 was afgebroken/kwijt, dus die wil ik vervangen.
Op onderstaande foto 1 en 2 zie je hoe degene die er nog wel is vast zit, van binnenuit gezien. Aan de andere kant van die witte wand zit een schroefkop. Door daaraan te draaien gaat dat haakje in en uit die gleuf aan de bovenkant. Daarmee haakt ie weer in een andere gleuf van de inbouwafzuigkap zodat het filter geklemd zit.
01-hoe-het-moet-zitten.jpg

02-hoe-het-moet-zitten-verderaf.jpg


Op onderstaande foto 3 zie je de onderdelen van het nieuwe sluithaakje.
03-de-onderdelen.jpg

Op onderstaande foto 4 zie je de volgorde hoe ik volgens mij de onderdelen moet gebruiken.
Tussen onderdelen genummerd 2 en 3 zit dan dus die witte wand van het filter geklemd.
04-de-onderdelen.jpg


Op onderstaande foto 5 heb ik ze in die volgorde samengevoegd (de witte filter-wand weggelaten). Maar zoals je ziet: dat haakje ligt gewoon los op die afgeplatte schroef-as. Dus dat gaat nooit vast blijven zitten in de filter-wand; het valt gewoon uit elkaar.
05-de-onderdelen-samengevoegd.jpg


Op onderstaande foto 6 zie je dat haakje ernaast liggen.
06-haakje-zit-los-op-de-schroef.jpg


Mijn vraag is: hoe zorg ik dat dat haakje vast op die afgeplatte schroef-as komt te zitten? Als je naar foto 1+2 kijkt als voorbeeld, dan lijkt het wel vastgestanst of geperst ofzo. Of moet ik iets misschien met dat gaatje in de as doen, bijvoorbeeld een spijker er inslaan zodat ie uitzet en het haakje vastklemt?

Ik hoop dat ik het probleem duidelijk genoeg heb kunnen uitleggen & dat iemand het antwoord weet! Als nog meer info nodig is, laat het aub weten.

Vriendelijke groet,
Frank
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Sleutelmeneer

  Specialist Witgoed
  • #2
  Het is niet zo dat hij conisch toeloopt en de schroef dus de bus uitelkaat duwt uiteindelijk ? Anders is uit elkaar slaan inderdaad de optie met een centerpons ofzo. Lijkt me alleen lastig om met geweld te rammen als hij er in zit, wrs verbuigt de hele plaat dan. Je kunt ook kijken of je een langere bout kunt gebruiken om er een moertje op te draaien aan de andere kant.

  Wat is dit voor een antieke afzuigkap met stalen haakjes als ik het vragen mag ? Je kunt hem er ook gewoon oplijmen met goede uni polykit als je het mij vraagt.
   

  frankklussen

  • #3
  Dank voor je reactie!

  Nee, niet conisch, de schroef draai je ook niet vast, de schroef gebruik je alleen maar om het haakje heen en weer te bewegen (niet om 'm "vaster" te draaien). Er zit ook geen schroefdraaid op de schroef, die is helemaal glad.

  Ja dat is ook wat ik dacht: als ik erop moet slaan met naturlijk het sluithaakmechanisme in de filterplaat, dikke kans dat de plaat verbuigt of beschadigt.

  Andere moer met schroefdraad is wel een idee inderdaad!

  Het is een oude (ok antieke misschien ;) afzuigkap van Bauknecht DML 650 WS, ik schat uit 2000 of zelfs ouder. Maar doet het nog prima. Nee, ik wil niet die filterkap vastlijmen aan de vaste unit, want de filterkap moet er altijd afkunnen om het filter te kunnen schoonmaken.

  Ik zou natuurlijk ook wel die sluithaak-onderdelen met een goede uni polykit aan elkaar kunnen lijmen?
   

  Sleutelmeneer

  Specialist Witgoed
  • #4
  Dat bedoelde ik idd alleen de sluithaak lijmen of met een langere bout met draad en een moertje.
   

  Lampje45

  • #5
  Ik zou in het gat schroefdraad snijden met een maat schroefdraad, die 10/8 groter is als het gat.
  Een sluitring en een boutje van die maat
   

  frankklussen

  • #6
  Helaas heb ik daar geen apparaat voor... (om schroefdraad te snijden)
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu