Hoe opspannen rits screen

Wesleymaur

  • #1
Hallo,

Ik heb zonwering in de vorm van een ritsscreen. Ik heb dit bij zes ramen, maar bij twee ramen staat het doek niet meer zo mooi gespannen. Is er een manier om dit zelf te doen zonder een expert in te moeten huren? We hebben de volgende configuratie:

- RS Universal kast met somfy altus wt motor en ritsscreen.

Op de foto ziet u de situatie tijdens de installatie. De doeken staan nu niet zo slap als op deze foto, maar het geeft wel een idee.

unnamed2.jpg
 

Lehciam

  • #2
Ik weet niet wanneer het hele zaakje gemonteerd is maar een beetje bedrijf met gevoel voor klantvriendelijkheid stelt de door hen gemonteerde producten gewoon bij. Zeker binnen de garantietermijn. In dit geval is een kwestie van de motorafstelling in de NEER richting te minderen. Voor monteurs is dat een kleine handeling.

Vragen staat vrij.
Neem eens contact op met het bedrijf.

Succes!
 

Wesleymaur

  • #3
Dank Lehciam,

De reden waarom ik er naar vraag is om een manier te vinden om het zelf te kunnen doen. Mijn ervaringen met de persoon die de screens heeft geplaatst zijn erg slecht. De service laat te wensen over / niet aanwezig. Zo is er nog steeds een screen waarvan de rits stuk is, maar gelukkig nog wel werkt, en dus de slappe screens op de tweede verdieping.

Ik hoopte op basis van wat tips hier, dit zelf te kunnen doen. Bellen met de leverancier is een drama. Hij komt afspraken niet na. Ik zit er nu dus aan te denken om gewoon een ander bedrijf te vragen wat onderhoud op de screens te laten doen en dan direct dit strak te laten trekken. Zou jij dat ook zo doen?

Groet,
 

Lehciam

  • #4
Wesley,

Op basis van jou ervaring met de leverancier zou ik ook niet graag bij hen aan willen kloppen.
Het bijstellen van de screens is een simpele handeling als je weet wat je aan het doen bent.
Misschien eens zelf proberen of inderdaad een ander bedrijf laten komen. Nadeel van dat laatste is wel dat daar vaak kosten aan verbonden zijn.

Succes!
 
Gerelateerde onderwerpen Antwoorden Datum
3
Gerelateerde onderwerpen
Ritsscreen als hor

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu