Hoe heet dit gedeelte van de groepenkast?

Charliefox

  • #1
Zie foto. Dit is de situatie bij een van mijn dochters in het studentenappartement. De kap mist. Heb ze al duidelijk gemaakt dat dit een gevaarlijke situatie is. Uiteraard al contact opgenomen met Liander.

Die schuiven het echter af, want zou na de elektrameter zijn en dus niet hun verantwoording. Huisbaas / makelaar is echter ook niet van de snelle, is ie nooit met reparaties.

Dus wil nu zo'n kap zelf kopen, of anders de gehele kast en alleen de kap gebruiken. Nieuw of gebruikt. Heb echter geen idee waarop ik moet zoeken. Op groepenkast vind ik de bekende zwarte kasten met van die automaten erin.

Andere tips ook welkom.

 

Sxnder

Specialist Elektra
  • #2
Hoofdschakelaar kast
 

CV__

  • #3
220x110 kast.

Indien ABB, zo te zien een voorloper van de ABB HS 404

Niet hele kast vervangen, maar alleen deksel opsnorren. Anders moet je alles spanningsloos maken (zegelrecht nodig).

Sticker in de kast zegt iets van TS 404 zo te zien.
 

Charliefox

  • #4
Ha, de laatste meneer is van de details, super. Hier ga ik dan op zoeken.

Uiteraard vervang ik alleen het deksel. Ik bedoelde, dat die dingen waarschijnlijk alleen als geheel te krijgen zijn, kast en deksel. Ik gebruik dan alleen het deksel.

Mocht iemand zoiets te koop hebben, houd ik mij aanbevolen.
 

Charliefox

  • #5
Overigens, kan iemand, zo met deze ene foto, bevestigen of zo'n hoofdschakelaar inderdaad ná de meter zit, zoals Liander stelt? Ik weet het zelf ook niet zeker.

Wat ik wél zeker weet, is dat de elektradraden in die open kast, dikker zijn dan de normale 2.5mm2 VD-draad die ik zelf wel eens als klusser gebruik. Vandaar dat ik dacht dat die draden de toevoer was. Iemand?
 

XanderH

Specialist Elektra
  • #6
Dit zit 100% zeker na de meter. De netbeheerder heeft hier dus inderdaad niets mee van doen.
 

Frank

Vaste beantwoorder
  • #7
Lijkt me overigens de verantwoordelijkheid van de eigenaar van het pand. Hoogst onverantwoordelijk om dit zo te verhuren. Even per aangetekende brief verantwoordelijk stellen voor de gevolgen.
 

CV__

  • #8
Hoofdschakelaar zit altijd na de meter; daar heeft (Al)Liander zeker gelijk in. Maar de verhuurder moet dit zeker oplossen.

Aangetekend aansprakelijk stellen voor de gevolgen is allemaal leuk en aardig, maar als iemand hier z'n vingers in steekt kan het zo einde leven zijn. Dus ik kan me goed voorstellen dat Charliefox 'de pappa' dit gewoon zelf oplost.

Twee a drie jaar geleden is er nog een grote rechtszaak geweest waar boetes van totaal 150K euro zijn uitgedeeld aan verhuurder, onderhoudsbedrijf én gemeente... maar de studente blijft dood.

Je kunt ook (een wat betere) foto van die kast, zeker met een leesbare sticker, opsturen naar ABB en vragen of zij nog onderdelen hebben.
 

Frank

Vaste beantwoorder
  • #9
Heb je gelijk in, zou zelf waarschijnlijk ook proberen het zo snel mogelijk op te lossen. Maar ik stoor me mateloos aan dat soort verhuurders.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu